All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Safety of encapsulated food forms

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867064" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867064 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/70883521:28610/11:43867064

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin

  • Original language description

    Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností.

  • Czech name

    Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin

  • Czech description

    Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centre of Polymer Systems</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-0559-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    117-121

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Mar 30, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article