Safety of encapsulated food forms
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867064" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867064 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28610/11:43867064
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin
Original language description
Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností.
Czech name
Bezpečnost enkapsulovaných forem potravin
Czech description
Biologicky aktivní látky sehrávají v současném světě stále větší úlohu. Zároveň se projevují snahy o co největší využití přírodních makromolekul tj. biopolymerů. Jedním z nich je želatina. Práce je zaměřena do oblasti výroby a možností použití tvrdých želatinových tobolek, měkkých želatinových kapslí pr enkapsulaci biologicky aktivních látek. Chápe gelovou soustavu na bázi želatiny jako tradiční materiál s novými perspektivami, jejichž budoucí směry se snaží alespoň rámcově naznačit. Po provedení souboru experimentů se podařilo navrhnout podmínky enkapsulace optimalizované do té míry, že umožňují zpracování želatiny s využitím širšího rozsahu jejích vlastností.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centre of Polymer Systems</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-0559-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
117-121
Publisher name
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Mar 30, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—