All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparsion of muscle colour of chickens and pheasants

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867149" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867149 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání parametrů barvy svaloviny kura a bažanta

  • Original language description

    V pokusu byly vyhodnoceny rozdíly parametrů barvy masa kura a bažanta obecného měřené spektrofotometrem Konica Minolta CM ? 2600d v závislosti na druhu, pohlaví a typu zvoleného svalu. Parametry barvy byly hodnoceny u prsní a stehenní svaloviny. Byly sledovány hodnoty v systému CIELab. Věk sledované drůbeže se pohyboval v rozmezí od 360 do 540 dnů (kur) a bažanti byli odloveni ve věku 173 dnů. Do pokusu byly vybrány druhy bažant obecný (Phasianus colchicus) a kur (Gallus gallus). U kura jsme sledovali plemeno Rodajlendka červená a 2 užitkové typy slepic: Moravia BSL a Moravia Barred. Průměrná hmotnost bažantů byla 1,17 kg a kura 2,74 kg. Bažanti byli chováni ve voliérách a kur v klecovém systému. Z výsledků vyplývá, že prsní svalovina bažanta i kura jevždy světlejší (L*) než stehenní a vliv u obou hodnocených pohlaví není statisticky průkazný. U stehenní svaloviny je u L* vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi slepicemi a kohouty. Dále můžeme konstatovat, že prsní svalovina

  • Czech name

    Porovnání parametrů barvy svaloviny kura a bažanta

  • Czech description

    V pokusu byly vyhodnoceny rozdíly parametrů barvy masa kura a bažanta obecného měřené spektrofotometrem Konica Minolta CM ? 2600d v závislosti na druhu, pohlaví a typu zvoleného svalu. Parametry barvy byly hodnoceny u prsní a stehenní svaloviny. Byly sledovány hodnoty v systému CIELab. Věk sledované drůbeže se pohyboval v rozmezí od 360 do 540 dnů (kur) a bažanti byli odloveni ve věku 173 dnů. Do pokusu byly vybrány druhy bažant obecný (Phasianus colchicus) a kur (Gallus gallus). U kura jsme sledovali plemeno Rodajlendka červená a 2 užitkové typy slepic: Moravia BSL a Moravia Barred. Průměrná hmotnost bažantů byla 1,17 kg a kura 2,74 kg. Bažanti byli chováni ve voliérách a kur v klecovém systému. Z výsledků vyplývá, že prsní svalovina bažanta i kura jevždy světlejší (L*) než stehenní a vliv u obou hodnocených pohlaví není statisticky průkazný. U stehenní svaloviny je u L* vysoce statisticky průkazný rozdíl (P<0,01) mezi slepicemi a kohouty. Dále můžeme konstatovat, že prsní svalovina

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XXXVII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    65-69

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article