The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867196" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867196 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
Original language description
Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 ? 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.
Czech name
Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
Czech description
Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 ? 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
149-151
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Oct 12, 2011
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—