All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of selected hydrocolloids on adhesiveness of processed cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867197" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867197 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv vybraných hydrokoloidů na lepivost tavených sýrů

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledovat vliv přidávaných hydrokoloidů (?-karagenan, arabská a lokustová guma) o koncentraci 0,30 % w/w na lepivost roztíratelných tavených sýrů (40 % w/w sušiny, 50 % w/w tuku v sušině) a blokových tavených sýrů (45 % w/w sušiny a 35 %w/w tuku v sušině). Lepivost byla měřena analýzou textury za pomoci 3 typů sond: 20 mm nerezové válcové sondy, 40° kónické sondy a 100 mm deskové sondy. Nižší lepivost po aplikaci hydrokolidů byla zjištěna jak u roztíratelných, tak i blokových tavených sýrů. Roztíratelné tavené sýry vykazovaly vyšší lepivost bez ohledu na typ použité sondy při měření. Karagenan významně snížil lepivost všech vzorků. Nejvýznamnější pokles lepivosti byl zjištěn měřením vzorků nerezovou cylindrickou sondou.

  • Czech name

    Vliv vybraných hydrokoloidů na lepivost tavených sýrů

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledovat vliv přidávaných hydrokoloidů (?-karagenan, arabská a lokustová guma) o koncentraci 0,30 % w/w na lepivost roztíratelných tavených sýrů (40 % w/w sušiny, 50 % w/w tuku v sušině) a blokových tavených sýrů (45 % w/w sušiny a 35 %w/w tuku v sušině). Lepivost byla měřena analýzou textury za pomoci 3 typů sond: 20 mm nerezové válcové sondy, 40° kónické sondy a 100 mm deskové sondy. Nižší lepivost po aplikaci hydrokolidů byla zjištěna jak u roztíratelných, tak i blokových tavených sýrů. Roztíratelné tavené sýry vykazovaly vyšší lepivost bez ohledu na typ použité sondy při měření. Karagenan významně snížil lepivost všech vzorků. Nejvýznamnější pokles lepivosti byl zjištěn měřením vzorků nerezovou cylindrickou sondou.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    78-81

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Oct 12, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article