In vitro biogenic amine production by technologically significant lactic acid bacteria
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867257" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867257 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
In vitro produkce biogenních aminů technologicky významnými bakteriemi mléčného kvašení
Original language description
Cílem této studie bylo sledování produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení rodů Bifidobacterium, Enterococcus Lactobacillus, Pediococcus and Tetragenococcus. Pozorování dekarboxylázové aktivity bylo prováděno v supernatantechpo kultivaci s přídavkem aminokyselin. Měření bylo uskutečňováno pomocí iotnovýměnné kapalinové chromatografie s postkolonovou derivatizací ninhydrinem. Ze 73 testovaných bakteriálních kmenů 36 tvořilo biogenní aminy. Zkoušené mikroorganizmy, které bylyprokazatelně dekarboxyláza aktivní, v růstovém prostředí produkovaly ve většině případů jen tyramin.
Czech name
In vitro produkce biogenních aminů technologicky významnými bakteriemi mléčného kvašení
Czech description
Cílem této studie bylo sledování produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení rodů Bifidobacterium, Enterococcus Lactobacillus, Pediococcus and Tetragenococcus. Pozorování dekarboxylázové aktivity bylo prováděno v supernatantechpo kultivaci s přídavkem aminokyselin. Měření bylo uskutečňováno pomocí iotnovýměnné kapalinové chromatografie s postkolonovou derivatizací ninhydrinem. Ze 73 testovaných bakteriálních kmenů 36 tvořilo biogenní aminy. Zkoušené mikroorganizmy, které bylyprokazatelně dekarboxyláza aktivní, v růstovém prostředí produkovaly ve většině případů jen tyramin.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
70-74
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Place of publication
Zlín
Event location
Zlín
Event date
May 3, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—