Monitoring of the biogenic amines occurrence in cheese from farm production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868143" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868143 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Monitoring výskytu biogenních aminů ve fermentovaných mléčných výrobcích v ČR
Original language description
Cílem studie bylosledování obsahu osmi biogenních aminů a polyaminů (histaminu, tyraminu, fenyletylaminu, tryptaminu, putrescinu a kadaverinu,spermidinu a sperminu) v 55 vzorcích neochucenýchkysaných mléčných výrobků. Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Ve vzorcích nebyl detekován histamin, fenyletylamin, tryptamin aspermidin. Zjištěná množství biogenních aminů byla poměrně nízká (do 30 mg/kg), pouze u 20 % testovaných jogurtů byl obsah BA více než nebo rovno 20 mg/kg. Množstvíbiogenních aminů obsažených v testovaných výrobcích nepředstavuje riziko pro zdraví konzumentů.
Czech name
Monitoring výskytu biogenních aminů ve fermentovaných mléčných výrobcích v ČR
Czech description
Cílem studie bylosledování obsahu osmi biogenních aminů a polyaminů (histaminu, tyraminu, fenyletylaminu, tryptaminu, putrescinu a kadaverinu,spermidinu a sperminu) v 55 vzorcích neochucenýchkysaných mléčných výrobků. Produkty byly testovány na konci doby minimální trvanlivosti. Ve vzorcích nebyl detekován histamin, fenyletylamin, tryptamin aspermidin. Zjištěná množství biogenních aminů byla poměrně nízká (do 30 mg/kg), pouze u 20 % testovaných jogurtů byl obsah BA více než nebo rovno 20 mg/kg. Množstvíbiogenních aminů obsažených v testovaných výrobcích nepředstavuje riziko pro zdraví konzumentů.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
134
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
"I"-"III"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—