The Importance of Ω-3 A Ω-6 Fatty Acids in Human Nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874728" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874728 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam Ω-3 A Ω-6 mastných kyselin ve výživě člověka
Original language description
V práci jsou shrnuty dostupné informace o ω-3 a ω-6 mastných kyselinách. Vyskytují se převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v poměru ω-3 a ω-6 1 : 3. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení fyziologické hladiny cholesterolu, v období těhotenství a u novorozenců a kojenců pro správný vývoj a činnost mozku. Mezi esenciální mastné kyseliny se řadí kyseliny linolová a arachidonová (ω-6) a α-linolenová (ω-3).
Czech name
Význam Ω-3 A Ω-6 mastných kyselin ve výživě člověka
Czech description
V práci jsou shrnuty dostupné informace o ω-3 a ω-6 mastných kyselinách. Vyskytují se převážně v mořských rybách, tucích a olejích. V naší stravě by měly být obsaženy v dostatečné míře a v poměru ω-3 a ω-6 1 : 3. Pokud tomu tak není, je možné zakoupit doplňky stravy s těmito kyselinami. Jsou důležité převážně pro správnou srdečně-cévní činnost, udržení fyziologické hladiny cholesterolu, v období těhotenství a u novorozenců a kojenců pro správný vývoj a činnost mozku. Mezi esenciální mastné kyseliny se řadí kyseliny linolová a arachidonová (ω-6) a α-linolenová (ω-3).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z IX. mezinárodní vědecké konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu", Brno
ISBN
978-80-87300-89-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
143-150
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 21, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—