Snail Meat Dishes: Culinary Preparation and Quality Evaluation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874729" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874729 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa
Original language description
Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa.
Czech name
Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa
Czech description
Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z IX. mezinárodní vědecké konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu", Brno
ISBN
978-80-87300-89-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
57-63
Publisher name
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 21, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—