The research of functional ingredients from corn silk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63517866" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63517866 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí
Original language description
Kukuřičné hedvábí (Stigma maydis) obsahuje mnoho bioaktivních a funkčních složek a má řadu vlastností prospěšných lidskému zdraví, díky čemuž získává velkou hodnotu a značný potenciál v oblasti výzkumu a trhu. Kromě toho může kukuřičné hedvábí najít využití při ochraně životního prostředí. Předkládané review se zabývá výzkumnými poznatky o technologii extrakce bioaktivních složek kukuřičného hedvábí, jejich antioxidační aktivitou, antidiabetickými účinky, protinádorovými vlastnostmi, toxicitou a dalšími zdravotními účinky extrahovaných složek. Popisuje též efekt adsorpce iontů kovů kukuřičným hedvábím, tržní status a budoucí uplatnění této komodity.
Czech name
Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí
Czech description
Kukuřičné hedvábí (Stigma maydis) obsahuje mnoho bioaktivních a funkčních složek a má řadu vlastností prospěšných lidskému zdraví, díky čemuž získává velkou hodnotu a značný potenciál v oblasti výzkumu a trhu. Kromě toho může kukuřičné hedvábí najít využití při ochraně životního prostředí. Předkládané review se zabývá výzkumnými poznatky o technologii extrakce bioaktivních složek kukuřičného hedvábí, jejich antioxidační aktivitou, antidiabetickými účinky, protinádorovými vlastnostmi, toxicitou a dalšími zdravotními účinky extrahovaných složek. Popisuje též efekt adsorpce iontů kovů kukuřičným hedvábím, tržní status a budoucí uplatnění této komodity.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
112
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
93-97
UT code for WoS article
000427969600004
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85043575326