All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The research of functional ingredients from corn silk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63517866" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63517866 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/2989/2981</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí

  • Original language description

    Kukuřičné hedvábí (Stigma maydis) obsahuje mnoho bioaktivních a funkčních složek a má řadu vlastností prospěšných lidskému zdraví, díky čemuž získává velkou hodnotu a značný potenciál v oblasti výzkumu a trhu. Kromě toho může kukuřičné hedvábí najít využití při ochraně životního prostředí. Předkládané review se zabývá výzkumnými poznatky o technologii extrakce bioaktivních složek kukuřičného hedvábí, jejich antioxidační aktivitou, antidiabetickými účinky, protinádorovými vlastnostmi, toxicitou a dalšími zdravotními účinky extrahovaných složek. Popisuje též efekt adsorpce iontů kovů kukuřičným hedvábím, tržní status a budoucí uplatnění této komodity.

  • Czech name

    Výzkum funkčních složek kukuřičného hedvábí

  • Czech description

    Kukuřičné hedvábí (Stigma maydis) obsahuje mnoho bioaktivních a funkčních složek a má řadu vlastností prospěšných lidskému zdraví, díky čemuž získává velkou hodnotu a značný potenciál v oblasti výzkumu a trhu. Kromě toho může kukuřičné hedvábí najít využití při ochraně životního prostředí. Předkládané review se zabývá výzkumnými poznatky o technologii extrakce bioaktivních složek kukuřičného hedvábí, jejich antioxidační aktivitou, antidiabetickými účinky, protinádorovými vlastnostmi, toxicitou a dalšími zdravotními účinky extrahovaných složek. Popisuje též efekt adsorpce iontů kovů kukuřičným hedvábím, tržní status a budoucí uplatnění této komodity.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    112

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    93-97

  • UT code for WoS article

    000427969600004

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85043575326