Perspectives and use of game in gastronomy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520145" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520145 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/70883521:28610/18:63520145
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Perspektivy a využití zvěřiny v gastronomii
Original language description
Zvěřina byla odjakživa ceněnou surovinou v gastronomii. Maso zvěřiny patří k exkluzivním potravinám a dokonale připravené vždy dodá tabuli slavnostní ráz. Zvěřina je lehce stravitelná, výživná a na rozdíl od masa jatečných zvířat nemá vysoký obsah tuku. Je proto vhodná při dietách, u kterých se doporučuje snížit příjem cholesterolu. V české kuchyni se věnuje zvěřině méně pozornosti, než by si ve skutečnosti zasloužila. Nebylo by proto na škodu pokrmy ze zvěřiny častěji zařazovat do jídelního lístku a zároveň zpestřit i její způsob přípravy. Cílem práce je popsat technologické, senzorické a kulinární vlastnosti zvěřiny s následným využitím v gastronomii.
Czech name
Perspektivy a využití zvěřiny v gastronomii
Czech description
Zvěřina byla odjakživa ceněnou surovinou v gastronomii. Maso zvěřiny patří k exkluzivním potravinám a dokonale připravené vždy dodá tabuli slavnostní ráz. Zvěřina je lehce stravitelná, výživná a na rozdíl od masa jatečných zvířat nemá vysoký obsah tuku. Je proto vhodná při dietách, u kterých se doporučuje snížit příjem cholesterolu. V české kuchyni se věnuje zvěřině méně pozornosti, než by si ve skutečnosti zasloužila. Nebylo by proto na škodu pokrmy ze zvěřiny častěji zařazovat do jídelního lístku a zároveň zpestřit i její způsob přípravy. Cílem práce je popsat technologické, senzorické a kulinární vlastnosti zvěřiny s následným využitím v gastronomii.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů