All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Caffeine determination in teas using HPLC

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520177" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520177 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení kofeinu v čajích metodou HPLC

  • Original language description

    Nápoje připravené z čajovníku Camelia sinensis L. patří k nejvíce populárním nápojům. Mnoho studií již potvrdilo, že pití čaje se může podílet na snižování rizika kardiovaskulárních problémů, což je spojováno s jejich vysokou antioxidační aktivitou díky vyššímu obsahu fenolických látek. Dle technologie výroby se rozdělují čaje na fermentované, polofermentované, nebo nefermentované. Jednou z biologicky aktivních látek čajovníku je kofein, rostlinný alkaloid řadící se mezi metylxantiny, které stimulují nervovou soustavu. Obsah kofeinu v námi naměřených čajích dosahoval 36,8 mg/g

  • Czech name

    Stanovení kofeinu v čajích metodou HPLC

  • Czech description

    Nápoje připravené z čajovníku Camelia sinensis L. patří k nejvíce populárním nápojům. Mnoho studií již potvrdilo, že pití čaje se může podílet na snižování rizika kardiovaskulárních problémů, což je spojováno s jejich vysokou antioxidační aktivitou díky vyššímu obsahu fenolických látek. Dle technologie výroby se rozdělují čaje na fermentované, polofermentované, nebo nefermentované. Jednou z biologicky aktivních látek čajovníku je kofein, rostlinný alkaloid řadící se mezi metylxantiny, které stimulují nervovou soustavu. Obsah kofeinu v námi naměřených čajích dosahoval 36,8 mg/g

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů