All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Prospects for the use of selected gelatins in liver pate

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F23%3A63571880" target="_blank" >RIV/70883521:28110/23:63571880 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Perspektivy využití vybraných želatin do játrových paštik

  • Original language description

    Práce se věnuje aplikacemi vybraných druhů želatin do játrových paštik odpovídající sortimentu krájených paštik. Želatina byla aplikována ve třech různých koncentracích, konkrétně 0,0; 0,5 a 1,0 %. V aplikaci byla použita kuřecí, vepřová a hovězí želatina. Při tepelném zpracování byly použity teploty 70, 90 a 120 °C a texturní vlastnosti vzorků byly zkoumány 8 dní po výrobě modelových vzorků játrových paštik. Porovnáním výsledků bylo zjištěno, že nahrazením hovězí nebo vepřové želatiny za kuřecí želatinu lze získat produkt s podobnými texturními vlastnostmi.

  • Czech name

    Perspektivy využití vybraných želatin do játrových paštik

  • Czech description

    Práce se věnuje aplikacemi vybraných druhů želatin do játrových paštik odpovídající sortimentu krájených paštik. Želatina byla aplikována ve třech různých koncentracích, konkrétně 0,0; 0,5 a 1,0 %. V aplikaci byla použita kuřecí, vepřová a hovězí želatina. Při tepelném zpracování byly použity teploty 70, 90 a 120 °C a texturní vlastnosti vzorků byly zkoumány 8 dní po výrobě modelových vzorků játrových paštik. Porovnáním výsledků bylo zjištěno, že nahrazením hovězí nebo vepřové želatiny za kuřecí želatinu lze získat produkt s podobnými texturními vlastnostmi.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2023

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    47-49

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database