All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of Advanced Manufacturing Technologies on Company´s Performance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F07%3A63505501" target="_blank" >RIV/70883521:28120/07:63505501 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku

  • Original language description

    Článek se zabývá vlivem vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku. Úvodní část článku definuje pojem "vyspělé výrobní technologie" a rozčleňuje je dle různých úhlů pohledů. V další části je diskutován jejich vliv na výkonnost podniku měřenou klasickými ukazateli výkonnosti, např. rentabilitou investovaného kapitálu (ROI). Názorná případová studie demonstruje, že tento klasický ukazatel výkonnosti není pro hodnocení vyspělých výrobních technologií vhodný, protože může podceňovat či naopak přeceňovat výkonnost podniku v závislosti na investiční fázi v podniku. Komplexnější pohled vlivu vyspělých technologií na výkonnost podniku nám podávají koncepty Ekonomické přidané hodnoty (EVA) a Balanced Scorecard (BSC). Článek ukazuje a doporučuje vhodnépropojení konceptu BSC s ukazatelem EVA ve finanční perspektivě - vlivy projevené v ostatních perspektivách je možné propojit do hlediska hodnotového. V článku byla využita kritická literární rešerše a empirické zkušenosti autorů vyplýva

  • Czech name

    Vliv vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku

  • Czech description

    Článek se zabývá vlivem vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku. Úvodní část článku definuje pojem "vyspělé výrobní technologie" a rozčleňuje je dle různých úhlů pohledů. V další části je diskutován jejich vliv na výkonnost podniku měřenou klasickými ukazateli výkonnosti, např. rentabilitou investovaného kapitálu (ROI). Názorná případová studie demonstruje, že tento klasický ukazatel výkonnosti není pro hodnocení vyspělých výrobních technologií vhodný, protože může podceňovat či naopak přeceňovat výkonnost podniku v závislosti na investiční fázi v podniku. Komplexnější pohled vlivu vyspělých technologií na výkonnost podniku nám podávají koncepty Ekonomické přidané hodnoty (EVA) a Balanced Scorecard (BSC). Článek ukazuje a doporučuje vhodnépropojení konceptu BSC s ukazatelem EVA ve finanční perspektivě - vlivy projevené v ostatních perspektivách je možné propojit do hlediska hodnotového. V článku byla využita kritická literární rešerše a empirické zkušenosti autorů vyplýva

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA402%2F07%2F1495" target="_blank" >GA402/07/1495: Evaluation of advanced technology benefits</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Conference Proceedings "Festive Scientific Conference on the Occasion of 15th Anniversary of the Establishment of Faculty of Business and Management Brno University of Technology

  • ISBN

    978-80-214-3482-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    1-7

  • Publisher name

    Vysoké učení technické v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article