All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination and Speciation of Arsenic Compounds in Fishes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43870089" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43870089 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/70883521:28110/13:43870089

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení a speciace sloučenin arzenu v rybách

  • Original language description

    Arsen je velmi dobře znám jako toxický prvek, který může existovat v potravinách v několika formách. Tyto formy mají pro člověka různou toxicitu, proto je informace o celkovém množství arsenu v potravinách nedostatečná. Pro člověka je zvláště nebezpečnéhromadění arsenu v potravním řetězci. V rámci této práce byl vytvořen a optimalizován postup pro stanovení a speciaci sloučenin arsenu ve vzorcích potravin jako jsou ryby. Postup zahrnoval použití vysoko účinné kapalinové chromatografie (HPLC) s detekcípomocí fluorescenční spektrometrie a generace hydridů arzenu hydridovou technikou (HG-AFS). Optimalizace zahrnovala několik oblastí od výběru vhodné chromatografické kolony a mobilní fáze až po testování vhodného pH této fáze a pH pro generaci hydridů. Pro speciaci sloučenin arsenu byla vybrána kolona Hamilton-PRP X 100. Mobilní fáze pro separaci sloučenin arsenu se skládala ze směsi hydrogen fosforečnanu draselného a dihydrogenfosforečnanu draselného, přičemž rozsah pH mobilní fáze byl

  • Czech name

    Stanovení a speciace sloučenin arzenu v rybách

  • Czech description

    Arsen je velmi dobře znám jako toxický prvek, který může existovat v potravinách v několika formách. Tyto formy mají pro člověka různou toxicitu, proto je informace o celkovém množství arsenu v potravinách nedostatečná. Pro člověka je zvláště nebezpečnéhromadění arsenu v potravním řetězci. V rámci této práce byl vytvořen a optimalizován postup pro stanovení a speciaci sloučenin arsenu ve vzorcích potravin jako jsou ryby. Postup zahrnoval použití vysoko účinné kapalinové chromatografie (HPLC) s detekcípomocí fluorescenční spektrometrie a generace hydridů arzenu hydridovou technikou (HG-AFS). Optimalizace zahrnovala několik oblastí od výběru vhodné chromatografické kolony a mobilní fáze až po testování vhodného pH této fáze a pH pro generaci hydridů. Pro speciaci sloučenin arsenu byla vybrána kolona Hamilton-PRP X 100. Mobilní fáze pro separaci sloučenin arsenu se skládala ze směsi hydrogen fosforečnanu draselného a dihydrogenfosforečnanu draselného, přičemž rozsah pH mobilní fáze byl

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    X. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0992-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    71-74

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Smolenice

  • Event date

    Mar 21, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article