All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination and speciation of tin compounds in food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F14%3A43872149" target="_blank" >RIV/70883521:28610/14:43872149 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách

  • Original language description

    Od prvních informací o existenci výskytu různých forem organocíničitých sloučenin, se ukázalo, že mnohé z těchto sloučenin jsou obsaženy v mořských živočiších a po té byla pozornost zaměřena především na mořské organismy, jako jsou mořské ryby, korýši, měkkýši a řasy [1]. Cílem této práce bylo optimalizace stopových a ultrastopových metod analýzy, jako jsou ICP-OES, ETA-AAS pro zmapování zdrojů jednotlivých forem cínu v potravinách. V této práci byla optimalizována metoda pro stanovení celkového cínu vpotravinách materiálů pomocí ICP-OES. Zvýšení citlivosti metody ICP-OES bylo dosaženo použitím techniky generace hydridů, která byla také optimalizována [2]. Technika generace hydridů snižuje mez detekce, takže ji lze použít i pro vzorky s nízkým obsahemcínu. Tato metoda byla použita pro analýzu vybraných vzorků s nízkým obsahem cínu, jako jsou nealkoholické nápoje Coca Cola, Sprite, Fanta, Gambrinus 10 °, PowerKing a kondenzovaného mléka. Dále byly analyzovány vzorky živočišného původu

  • Czech name

    Stanovení a speciace sloučenin cínu v potravinách

  • Czech description

    Od prvních informací o existenci výskytu různých forem organocíničitých sloučenin, se ukázalo, že mnohé z těchto sloučenin jsou obsaženy v mořských živočiších a po té byla pozornost zaměřena především na mořské organismy, jako jsou mořské ryby, korýši, měkkýši a řasy [1]. Cílem této práce bylo optimalizace stopových a ultrastopových metod analýzy, jako jsou ICP-OES, ETA-AAS pro zmapování zdrojů jednotlivých forem cínu v potravinách. V této práci byla optimalizována metoda pro stanovení celkového cínu vpotravinách materiálů pomocí ICP-OES. Zvýšení citlivosti metody ICP-OES bylo dosaženo použitím techniky generace hydridů, která byla také optimalizována [2]. Technika generace hydridů snižuje mez detekce, takže ji lze použít i pro vzorky s nízkým obsahemcínu. Tato metoda byla použita pro analýzu vybraných vzorků s nízkým obsahem cínu, jako jsou nealkoholické nápoje Coca Cola, Sprite, Fanta, Gambrinus 10 °, PowerKing a kondenzovaného mléka. Dále byly analyzovány vzorky živočišného původu

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů