All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Searching for Economic Efficiency Factors of Firms in the Accommodation, Catering and Hospitality Sector in the Czech Republic during the Covid-19 Pandemic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F24%3AN0100975" target="_blank" >RIV/71226401:_____/24:N0100975 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://konference.vspj.cz/download?hash=fc945f296a9d7f058ae5c9a43b66bcd94474c677" target="_blank" >https://konference.vspj.cz/download?hash=fc945f296a9d7f058ae5c9a43b66bcd94474c677</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hledání faktorů ekonomické efektivity firem v sektoru ubytování, stravování a pohostinství v období pandemie Covid-19

  • Original language description

    V tomto článku je proveden výběr faktorů, které determinovaly ekonomickou efektivitu českých podniků v odvětví ubytování, stravování a pohostinství během pandemie COVID-19. Cílem je vytipovat oblasti finančního zdraví a další faktory, jež měly dopad na ekonomickou výkonnost podniků v daném odvětví. Analýza, kterou na základě vytipovaných faktorů provedeme, využívá data z databáze Albertina za období 2018-2021. Hlavním měřítkem výkonnosti, bude ukazatel rentability aktiv. Mezi další vytipované faktory byly zařazeny ukazatele zadluženosti a likvidity, z dalších faktorů pak velikost, stáří podniku a subsektor, ve kterém podnik působí. V dalším zkoumání bude ověřováno nakolik jsou vybrané faktory pro ekonomickou efektivitu určující.

  • Czech name

    Hledání faktorů ekonomické efektivity firem v sektoru ubytování, stravování a pohostinství v období pandemie Covid-19

  • Czech description

    V tomto článku je proveden výběr faktorů, které determinovaly ekonomickou efektivitu českých podniků v odvětví ubytování, stravování a pohostinství během pandemie COVID-19. Cílem je vytipovat oblasti finančního zdraví a další faktory, jež měly dopad na ekonomickou výkonnost podniků v daném odvětví. Analýza, kterou na základě vytipovaných faktorů provedeme, využívá data z databáze Albertina za období 2018-2021. Hlavním měřítkem výkonnosti, bude ukazatel rentability aktiv. Mezi další vytipované faktory byly zařazeny ukazatele zadluženosti a likvidity, z dalších faktorů pak velikost, stáří podniku a subsektor, ve kterém podnik působí. V dalším zkoumání bude ověřováno nakolik jsou vybrané faktory pro ekonomickou efektivitu určující.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    50206 - Finance

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků z 16. ročníku Mezinárodní vědecké konference KONKURENCE

  • ISBN

    978-80-88064-74-9

  • ISSN

    2788-0605

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    52-61

  • Publisher name

    Vysoká škola polytechnická Jihlava

  • Place of publication

    Jihlava

  • Event location

    Jihlava

  • Event date

    May 9, 2024

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article