Food supplement based on coaxial-type nanostructures with local and time-controlled release
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F72070382%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/72070382:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potravinový doplněk na bázi nanostruktur koaxiálního typu s lokálním a časově regulovatelným uvolňováním
Original language description
Řízené uvolňování potravinových doplňků z nanovláken je založeno na enzymatickém rozkladu těchto nanovláken pomocí střevní alfa-amylázy. Nanovlákna jsou připravena pomocí elektrostatického zvlákňování směsi potravinového doplňku a dvou polymerů, derivátu celulózy a ve vodě rozpustného škrobu. V přítomnosti enzymu střevní alfa-amylázy dochází ke štěpení škrobu na řetězce sacharidů, což vede k difuzi molekul potravinového doplňku do prostoru tenkého střeva. Pomocí změny poměru škrobu/celulózy lze měnit rychlost uvolňování potravinového doplňku v tenkém střevě.
Czech name
Potravinový doplněk na bázi nanostruktur koaxiálního typu s lokálním a časově regulovatelným uvolňováním
Czech description
Řízené uvolňování potravinových doplňků z nanovláken je založeno na enzymatickém rozkladu těchto nanovláken pomocí střevní alfa-amylázy. Nanovlákna jsou připravena pomocí elektrostatického zvlákňování směsi potravinového doplňku a dvou polymerů, derivátu celulózy a ve vodě rozpustného škrobu. V přítomnosti enzymu střevní alfa-amylázy dochází ke štěpení škrobu na řetězce sacharidů, což vede k difuzi molekul potravinového doplňku do prostoru tenkého střeva. Pomocí změny poměru škrobu/celulózy lze měnit rychlost uvolňování potravinového doplňku v tenkém střevě.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
21001 - Nano-materials (production and properties)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG15_007_0000956" target="_blank" >EG15_007_0000956: Research and development application use of functionalized nanofiber structures including structures and intelligent coaxial nanofibers</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
FV_NPGIII_PP3_2019_3
Numerical identification
FV_NPGIII_PP3_2019_3
Technical parameters
Řízené uvolňování potravinových doplňků z nanovláken je založeno na enzymatickém rozkladu těchto nanovláken pomocí střevní alfa-amylázy. Nanovlákna jsou připravena pomocí elektrostatického zvlákňování směsi potravinového doplňku a dvou polymerů, derivátu celulózy a ve vodě rozpustného škrobu. V přítomnosti enzymu střevní alfa-amylázy dochází ke štěpení škrobu na řetězce sacharidů, což vede k difuzi molekul potravinového doplňku do prostoru tenkého střeva. Pomocí změny poměru škrobu/celulózy lze měnit rychlost uvolňování potravinového doplňku v tenkém střevě.
Economical parameters
roční zvýšení objemu výroby
Application category by cost
—
Owner IČO
72070382
Owner name
Nanoprogress z.s.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—