All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Resistant and slowly digestible starch

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895676" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895676 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22310/13:43895676

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rezistentní a pomalu stravitelný škrob

  • Original language description

    Stravitelnost škrobu je přičítána mnoha faktorům, jako je například: zdroj škrobu, velikost zrn, poměr amylosy / amylopektinu a krystalinita. Rezistentní škrob (RS) uniká enzymatické trávení v tenkém střevě a přechází do tlustého střeva. Přehled se zaměřuje na obsah RS v potravinách, nutriční výhody a metody zvyšování poměru RS ku celkovému škrobu. Pomalu stravitelný škrob je absorbován v tenkém střevě během 20-120 min. RS může být použit při léčbě cukrovky nebo v lécích s řízeným uvolňováním.

  • Czech name

    Rezistentní a pomalu stravitelný škrob

  • Czech description

    Stravitelnost škrobu je přičítána mnoha faktorům, jako je například: zdroj škrobu, velikost zrn, poměr amylosy / amylopektinu a krystalinita. Rezistentní škrob (RS) uniká enzymatické trávení v tenkém střevě a přechází do tlustého střeva. Přehled se zaměřuje na obsah RS v potravinách, nutriční výhody a metody zvyšování poměru RS ku celkovému škrobu. Pomalu stravitelný škrob je absorbován v tenkém střevě během 20-120 min. RS může být použit při léčbě cukrovky nebo v lécích s řízeným uvolňováním.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Wheat with specific starch composition and features for food and non-food purposes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    107

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    929-935

  • UT code for WoS article

    000328730400004

  • EID of the result in the Scopus database