All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Distribution of average food consumption in the Czech Republic during the day: data from SISP04 study

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F18%3A00012423" target="_blank" >RIV/75010330:_____/18:00012423 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf" target="_blank" >http://czvp.szu.cz/spotreba/denni%20rozlozeni.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04

  • Original language description

    Spotřeba potravin během dne, a tím i příjem energie a nutrientů, je většinou rozdělena do několika denních jídel. Hlavním cílem provedené analýzy dostupných dat bylo popsat podíl jednotlivých denních jídel na přívodů energie a nutrientů (jak makronutrientů, tak i vybraných vitamínů a minerálních látek) v různých populačních skupinách. Studie se dále zaměřila na rozbor zastoupení hlavních potravinových skupin v jednotlivých denních jídlech a časovém rozvrhu konzumace. Získané poznatky lze následně využít nejen při formulování výživových doporučení, ale rovněž při plánování preventivně-intervenčních programů.

  • Czech name

    Rozložení průměrné spotřeby potravin v ČR v průběhu dne: údaje ze studie SISP04

  • Czech description

    Spotřeba potravin během dne, a tím i příjem energie a nutrientů, je většinou rozdělena do několika denních jídel. Hlavním cílem provedené analýzy dostupných dat bylo popsat podíl jednotlivých denních jídel na přívodů energie a nutrientů (jak makronutrientů, tak i vybraných vitamínů a minerálních látek) v různých populačních skupinách. Studie se dále zaměřila na rozbor zastoupení hlavních potravinových skupin v jednotlivých denních jídlech a časovém rozvrhu konzumace. Získané poznatky lze následně využít nejen při formulování výživových doporučení, ale rovněž při plánování preventivně-intervenčních programů.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů