All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The study updates the nutritional adequacy of the standard school lunch

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F19%3A00012839" target="_blank" >RIV/75010330:_____/19:00012839 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.szu.cz/uploads/documents/knihovna_SVI/pdf/2019/AHEM_1_2019.pdf" target="_blank" >http://www.szu.cz/uploads/documents/knihovna_SVI/pdf/2019/AHEM_1_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studie aktualizace standardu nutriční adekvátnosti školních obědů

  • Original language description

    Výsledky předložené studie, která pracovala s výběrem "nejlepších" školních jídelen, neprokázaly výrazné rozdíly v porovnání s výsledky předešlé Studie obsahu nutrientů v pokrmech ze školního stravování z let 2015/2016, která pracovala se školními jídelnami náhodně vybranými. V obou případech existují určité odchylky od žádoucí shody s legislativně pevně stanovenou hodnotou doporučených dávek (tzn. 35 % energie a živin/oběd). Pro plnění doporučení by bylo vhodné upravit legislativní požadavky tak, aby více korespondovaly s realitou zjištěnou v analýzách.

  • Czech name

    Studie aktualizace standardu nutriční adekvátnosti školních obědů

  • Czech description

    Výsledky předložené studie, která pracovala s výběrem "nejlepších" školních jídelen, neprokázaly výrazné rozdíly v porovnání s výsledky předešlé Studie obsahu nutrientů v pokrmech ze školního stravování z let 2015/2016, která pracovala se školními jídelnami náhodně vybranými. V obou případech existují určité odchylky od žádoucí shody s legislativně pevně stanovenou hodnotou doporučených dávek (tzn. 35 % energie a živin/oběd). Pro plnění doporučení by bylo vhodné upravit legislativní požadavky tak, aby více korespondovaly s realitou zjištěnou v analýzách.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    122

  • Place of publication

    Praha

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zdravotnictví ČR

  • Version