Insight into the history and present of organic farming
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F13%3A%230000069" target="_blank" >RIV/75075741:_____/13:#0000069 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pohled do historie a současnosti ekologického zemědělství
Original language description
Následující článek čtenáře seznamuje s nejdůležitějšími mezníky ve vývoji ekologického zemědělství ve světě i u nás, s jeho současným stavem v České republice společně se základními statistickými údaji a ve stručnosti se zaměřuje na rozvoj ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji. Ekologické zemědělství se v posledních letech stává stále více diskutovaným tématem. Lidé více přemýšlejí nad kvalitou svého života, zajímají se o své zdraví, o prostředí ve kterém žijí a také o kvalitu a původ konzumovaných potravin. Pro vznik kvalitní a zdravé potraviny je dle ekologických zemědělců důležitá zejména zdravá a úrodná půda bez nepřirozených zásahů chemickými postřiky, prostředky a umělými hnojivy. Pěstovat a zpracovávat plodiny bez použití takových látekje základem ekologického zemědělství. To kombinuje nové poznatky s tisíciletými zkušenostmi našich předků, šetrným způsobem přistupuje k půdě, rostlinám, zvířatům a celé přírodě. A ne jenom potraviny jsou výsledným produktem ekologického
Czech name
Pohled do historie a současnosti ekologického zemědělství
Czech description
Následující článek čtenáře seznamuje s nejdůležitějšími mezníky ve vývoji ekologického zemědělství ve světě i u nás, s jeho současným stavem v České republice společně se základními statistickými údaji a ve stručnosti se zaměřuje na rozvoj ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji. Ekologické zemědělství se v posledních letech stává stále více diskutovaným tématem. Lidé více přemýšlejí nad kvalitou svého života, zajímají se o své zdraví, o prostředí ve kterém žijí a také o kvalitu a původ konzumovaných potravin. Pro vznik kvalitní a zdravé potraviny je dle ekologických zemědělců důležitá zejména zdravá a úrodná půda bez nepřirozených zásahů chemickými postřiky, prostředky a umělými hnojivy. Pěstovat a zpracovávat plodiny bez použití takových látekje základem ekologického zemědělství. To kombinuje nové poznatky s tisíciletými zkušenostmi našich předků, šetrným způsobem přistupuje k půdě, rostlinám, zvířatům a celé přírodě. A ne jenom potraviny jsou výsledným produktem ekologického
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AB - History
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Prameny a studie
ISSN
0862-8483
e-ISSN
—
Volume of the periodical
50
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
12
Pages from-to
137-149
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—