Subsidies of the Czech Food Sector in the Context of the European Funds and Their Impact
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F19%3AN0000003" target="_blank" >RIV/75075741:_____/19:N0000003 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
Original language description
Monografie se zabývá problematikou potravinářského průmyslu v českém prostředí, zejména otázkami čerpání podpor z fondů Evropské unie podniky tohoto odvětví. Výsledkem, který kniha přináší, je vyhodnocení dopadů investičních podpor plynoucích z Programu rozvoje venkova a Operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007–2013 potravinářským podnikům. Dopady podpor lze na celooborové úrovni vyhodnotit jako značně diferencované. Zároveň byly identifikovány problematické oblasti, tzn. obory a právní formy žadatelů s nízkou investiční aktivitou a vysokou neúspěšností projektů. Výsledky mohou napomoci ke směřování podpor v novém programovacím období. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr II, aktivita „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Czech name
Podpory potravinářského sektoru ČR v kontextu s fondy EU a jejich dopady
Czech description
Monografie se zabývá problematikou potravinářského průmyslu v českém prostředí, zejména otázkami čerpání podpor z fondů Evropské unie podniky tohoto odvětví. Výsledkem, který kniha přináší, je vyhodnocení dopadů investičních podpor plynoucích z Programu rozvoje venkova a Operačního programu Podnikání a inovace v letech 2007–2013 potravinářským podnikům. Dopady podpor lze na celooborové úrovni vyhodnotit jako značně diferencované. Zároveň byly identifikovány problematické oblasti, tzn. obory a právní formy žadatelů s nízkou investiční aktivitou a vysokou neúspěšností projektů. Výsledky mohou napomoci ke směřování podpor v novém programovacím období. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr II, aktivita „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
50206 - Finance
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-88270-09-6
Number of pages
383
Publisher name
Národní zemědělské muzeum
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—