All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Czech Fish Dishes (Carp not only at Christmas)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F20%3AN0000040" target="_blank" >RIV/75075741:_____/20:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.nzm.cz/akce/vystava-ceska-rybi-kuchyne-aneb-kapr-nejen-o-vanocich" target="_blank" >https://www.nzm.cz/akce/vystava-ceska-rybi-kuchyne-aneb-kapr-nejen-o-vanocich</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Česká rybí kuchyně aneb kapr nejen o Vánocích

  • Original language description

    Výstava představila s využitím hmotných, ikonografických, textových materiálů a moderních metod prezentace historické i aktuální způsoby zpracování a kulinářské úpravy sladkovodních ryb z prostředí českého rybníkářství s propojením kulturních eventů, revitalizace stravovacích tradic a gastronomických regionálně významných segmentů. Vzhledem k uspořádání výstavy v adventním čase byl věnován prostor také fenoménu konzumace kapra na Štědrý den. Výstava přinesla nové vědecké poznatky získané v rámci terénního výzkumu s použitím sociologických metod. Výstava je vědeckým výstupem projektu NAKI – Kulturní tradice českého rybářství ve světle jejího využití v cestovním ruchu a krajinotvorbě (DG18P02OVV057). Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr I, aktivitu „Vodní ekosystém, rybníkářství a rybářství“.

  • Czech name

    Česká rybí kuchyně aneb kapr nejen o Vánocích

  • Czech description

    Výstava představila s využitím hmotných, ikonografických, textových materiálů a moderních metod prezentace historické i aktuální způsoby zpracování a kulinářské úpravy sladkovodních ryb z prostředí českého rybníkářství s propojením kulturních eventů, revitalizace stravovacích tradic a gastronomických regionálně významných segmentů. Vzhledem k uspořádání výstavy v adventním čase byl věnován prostor také fenoménu konzumace kapra na Štědrý den. Výstava přinesla nové vědecké poznatky získané v rámci terénního výzkumu s použitím sociologických metod. Výstava je vědeckým výstupem projektu NAKI – Kulturní tradice českého rybářství ve světle jejího využití v cestovním ruchu a krajinotvorbě (DG18P02OVV057). Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr I, aktivitu „Vodní ekosystém, rybníkářství a rybářství“.

Classification

  • Type

    E<sub>krit</sub> - Exhibition with a critical catalog

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40103 - Fishery

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/DG18P02OVV057" target="_blank" >DG18P02OVV057: Cultural traditions of Czech fishing in the light of its utilization in tourism and landscape architecture</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    NZM Praha

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    1

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce