Regional food as one of the elements of modern gastronomy
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75081431%3A_____%2F16%3A00000674" target="_blank" >RIV/75081431:_____/16:00000674 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie
Original language description
Kapitola „Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie“ hodnotí možnosti uplatnění regionálních potravin v moderní gastronomie ve zkoumané oblasti. Nejprve je představeno základní vymezení problematiky prostřednictvím pohledů předních světových i tuzemských autorů. Sběrem a následnou analýzou dat jsou zjištěny preference jednotlivých stakeholderů zkoumaného trhu. Výzkum identifikuje problémy, které v souvislosti s lokální produkcí vnímají zákazníci stravovacích zařízení. Jedním z důvodů pro vytvoření této kapitoly byl fakt, že zatímco v oblasti obchodní bylo provedeno mnoho výzkumů, dále zde existují předpisy ohledně značení původu potravin a mnoho produktů je označeno regionální značkou, v oblasti stravovacích zařízení na regionální potraviny a lokální produkci není brán až zas takový zřetel, jako právě v případě prodeje potravin. Přitom regionální gastronomie díky mnohým známým lokálním specialitám může být jeden ze zajímavých prvků možného rozvoje zkoumaného regionu.
Czech name
Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie
Czech description
Kapitola „Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie“ hodnotí možnosti uplatnění regionálních potravin v moderní gastronomie ve zkoumané oblasti. Nejprve je představeno základní vymezení problematiky prostřednictvím pohledů předních světových i tuzemských autorů. Sběrem a následnou analýzou dat jsou zjištěny preference jednotlivých stakeholderů zkoumaného trhu. Výzkum identifikuje problémy, které v souvislosti s lokální produkcí vnímají zákazníci stravovacích zařízení. Jedním z důvodů pro vytvoření této kapitoly byl fakt, že zatímco v oblasti obchodní bylo provedeno mnoho výzkumů, dále zde existují předpisy ohledně značení původu potravin a mnoho produktů je označeno regionální značkou, v oblasti stravovacích zařízení na regionální potraviny a lokální produkci není brán až zas takový zřetel, jako právě v případě prodeje potravin. Přitom regionální gastronomie díky mnohým známým lokálním specialitám může být jeden ze zajímavých prvků možného rozvoje zkoumaného regionu.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
AH - Economics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Jihočeský kraj v globální ekonomice
ISBN
9788086277820
Number of pages of the result
9
Pages from-to
93-101
Number of pages of the book
291
Publisher name
SETOUTBOOKS.CZ
Place of publication
Praha
UT code for WoS chapter
—