All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food product-type of syrup containing spruce shoots and lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F16%3A00469755" target="_blank" >RIV/86652079:_____/16:00469755 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/16:43910568 RIV/00027022:_____/16:00000621

  • Result on the web

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů

  • Original language description

    Jedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.

  • Czech name

    Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů

  • Czech description

    Jedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    29560

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Kitl s.r.o. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence