Syrup with spruce shoots homogenate and with the extract of lignans from spruce knots
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F16%3A00470314" target="_blank" >RIV/86652079:_____/16:00470314 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sirup s homogenátem smrkových výhonků a extraktem lignanů ze smrkových suků
Original language description
Jedná se o funkční vzorek výrobku firmy Kitl spol. s r.o. v Jablonci nad Nisou. Vzorek je připravený dle receptury, která je uvedena v užitném vzoru č. 29560 o názvu „Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů“. Jde o výrobek na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
Czech name
Sirup s homogenátem smrkových výhonků a extraktem lignanů ze smrkových suků
Czech description
Jedná se o funkční vzorek výrobku firmy Kitl spol. s r.o. v Jablonci nad Nisou. Vzorek je připravený dle receptury, která je uvedena v užitném vzoru č. 29560 o názvu „Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů“. Jde o výrobek na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Ligspruce1
Numerical identification
29560
Technical parameters
Zvýšení antioxidační kapacity výrobku
Economical parameters
Zvýšení poptávky po sirupu po přídavku smrkového homogenátu a extraktu lignanů
Application category by cost
—
Owner IČO
27123774
Owner name
Kilt s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—