Proven technology for the production of syrups containing homogenate spruce shoots and lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000625" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000625 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/16:43910586
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověřená technologie na výrobu sirupů s obsahem homogenátu smrkových výhonků a lignanů
Original language description
Přídavek lignanů v podobě získaného extraktu byl proveden přímo v závěrečné fázi výroby při rozpouštění cukrů v roztoku. Do známého množství sirupu byl vmíchán extrakt HMR a to tak aby výsledná koncentrace HMR v sirupu byla 30 mg na 100g výrobku. Poté byl do sirupu vmíchán homogenát smrkových výhonků v množství takovém, aby v sirupu byla výsledná koncentrace této složky 10%. Bylo provedeno senzorické hodnocení nápoje, které provedla skupina 8 školených hodnotitelů. Nápoj byl nalezen jako velmi dobrý a chutný a přitom přinášel konzumentu lignany a kemferol, což jsou látky významné pro lidské zdraví.
Czech name
Ověřená technologie na výrobu sirupů s obsahem homogenátu smrkových výhonků a lignanů
Czech description
Přídavek lignanů v podobě získaného extraktu byl proveden přímo v závěrečné fázi výroby při rozpouštění cukrů v roztoku. Do známého množství sirupu byl vmíchán extrakt HMR a to tak aby výsledná koncentrace HMR v sirupu byla 30 mg na 100g výrobku. Poté byl do sirupu vmíchán homogenát smrkových výhonků v množství takovém, aby v sirupu byla výsledná koncentrace této složky 10%. Bylo provedeno senzorické hodnocení nápoje, které provedla skupina 8 školených hodnotitelů. Nápoj byl nalezen jako velmi dobrý a chutný a přitom přinášel konzumentu lignany a kemferol, což jsou látky významné pro lidské zdraví.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Ověřená technologie smrk 3/2017
Numerical identification
smlouva o využití výsledků výzkumu - Kitl s.r.o.
Technical parameters
ověření se konalo ve fy Kitl, s.r.o. ve dnech 14.- 18.3. 2016, byl sepsán Zápis a Smlouva o využití výsledků výzkumu fy Kitl, s.r.o.
Economical parameters
nový výrobek, který se na trhu zatím nevyskytoval, zdravotní přínosy, léčba rýmy a nachlazení
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—