Proven technology for production of plum jam with an increased content of lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000051" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000051 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/15:43908091
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ověřená technologie na výrobu švestkových povidel se zvýšeným obsahem lignanů
Original language description
Přídavek lignanů v podobě získaného extraktu byla provedena přímo v závěrečné fázi výroby povidel při jejich zahušťování. Do známého množství povidel byl vmíchán extrakt HMR,aby výsledné množství HMR v povidlech bylo 30 mg na 100g výrobku.Švestková povidla mají svoje vlastní silné aroma, které překryje hořkost přidaných lignanů. Přispívá k tomu též i konzistence povidel, která pravděpodobně překryje chuťové pohárky při konzumaci. Bylo provedeno senzorické hodnocení běžných švestkových povidel a povidel s přidanými lignany panelem školených hodnotitelů. Ti nenalezli žádné rozdíly v barvě, chuti a ani v konzistenci.
Czech name
Ověřená technologie na výrobu švestkových povidel se zvýšeným obsahem lignanů
Czech description
Přídavek lignanů v podobě získaného extraktu byla provedena přímo v závěrečné fázi výroby povidel při jejich zahušťování. Do známého množství povidel byl vmíchán extrakt HMR,aby výsledné množství HMR v povidlech bylo 30 mg na 100g výrobku.Švestková povidla mají svoje vlastní silné aroma, které překryje hořkost přidaných lignanů. Přispívá k tomu též i konzistence povidel, která pravděpodobně překryje chuťové pohárky při konzumaci. Bylo provedeno senzorické hodnocení běžných švestkových povidel a povidel s přidanými lignany panelem školených hodnotitelů. Ti nenalezli žádné rozdíly v barvě, chuti a ani v konzistenci.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Ověř. tech.šv. povidel s lignany
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o využití výsledku výzkumu mezi VÚPP a fy Ing. Pavel Cvrček, IČ: 66819709 ze dne 23.10. 2015
Economical parameters
zisk z prodeje výrobku se zdravotním přinosem
Application category by cost
—
Owner IČO
66819709
Owner name
Ing. Pavel Cvrček Lhota pod Libčany 147 503 27 Lhota pod Libčany
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—