Document the functional sample of plum jam with added lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000040 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů
Original language description
Švestková povidla byla připravena tak, že před závěrečným zahuštěním povidel se přidal koncentrovaný roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého(zejména hydroxymatairesinolu, dále HMR) tak, aby finální výrobek obsahoval 25 mg HMR na 100 g výrobku.Koncentrovaný vyrobený základní roztok lignanů obsahoval HMR 172,785 mg/1ml. Pro požadovanou koncentraci bylo do 1000 g švestkových povidel přidáno 1,5 ml základního roztoku lignanů. Konzervaci povidel jsme provedli pasterací
Czech name
Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů
Czech description
Švestková povidla byla připravena tak, že před závěrečným zahuštěním povidel se přidal koncentrovaný roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého(zejména hydroxymatairesinolu, dále HMR) tak, aby finální výrobek obsahoval 25 mg HMR na 100 g výrobku.Koncentrovaný vyrobený základní roztok lignanů obsahoval HMR 172,785 mg/1ml. Pro požadovanou koncentraci bylo do 1000 g švestkových povidel přidáno 1,5 ml základního roztoku lignanů. Konzervaci povidel jsme provedli pasterací
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Funkč. vzorek švestk.pov.
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o využití výsledků výzkumu č. 16/15 uzavřená mezi fy Ing. Pavel Cvrček IČ: 66819709 a Výzkumným ústavem potravinářským Praha, v.v.i. Mendelova univerzita v Brně Centrum globální změny AV ČR, Brno
Economical parameters
nový výrobek obohacený o lignany, zdravotně prospěšný
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—