All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Document the functional sample of plum jam with added lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000040 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů

  • Original language description

    Švestková povidla byla připravena tak, že před závěrečným zahuštěním povidel se přidal koncentrovaný roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého(zejména hydroxymatairesinolu, dále HMR) tak, aby finální výrobek obsahoval 25 mg HMR na 100 g výrobku.Koncentrovaný vyrobený základní roztok lignanů obsahoval HMR 172,785 mg/1ml. Pro požadovanou koncentraci bylo do 1000 g švestkových povidel přidáno 1,5 ml základního roztoku lignanů. Konzervaci povidel jsme provedli pasterací

  • Czech name

    Dokument k funkčnímu vzorku Švestková povidla s přídavkem lignanů

  • Czech description

    Švestková povidla byla připravena tak, že před závěrečným zahuštěním povidel se přidal koncentrovaný roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého(zejména hydroxymatairesinolu, dále HMR) tak, aby finální výrobek obsahoval 25 mg HMR na 100 g výrobku.Koncentrovaný vyrobený základní roztok lignanů obsahoval HMR 172,785 mg/1ml. Pro požadovanou koncentraci bylo do 1000 g švestkových povidel přidáno 1,5 ml základního roztoku lignanů. Konzervaci povidel jsme provedli pasterací

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Funkč. vzorek švestk.pov.

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Smlouva o využití výsledků výzkumu č. 16/15 uzavřená mezi fy Ing. Pavel Cvrček IČ: 66819709 a Výzkumným ústavem potravinářským Praha, v.v.i. Mendelova univerzita v Brně Centrum globální změny AV ČR, Brno

  • Economical parameters

    nový výrobek obohacený o lignany, zdravotně prospěšný

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page