Document the functional sample Paprika puree with added lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000039" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000039 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů
Original language description
Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.
Czech name
Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů
Czech description
Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Funkč.vzor.paprik.pyré s lignany
Numerical identification
—
Technical parameters
licenční smlouva zatím není
Economical parameters
zdravotní přínosy z přidaných lignanů
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—