All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Document the functional sample Paprika puree with added lignans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000039" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000039 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů

  • Original language description

    Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.

  • Czech name

    Dokument k funkčnímu vzorku Paprikové pyré s přídavkem lignanů

  • Czech description

    Paprikové pyré bylo připraveno z čerstvých paprik, které byly mixovány v ultra mixéru při 10000 otáčkách za minutu. Dále bylo přidáno koření a vinný ocet. Hmota byla zahuštěna přídavkem 5% kukuřičného škrobu na požadovanou konzistenci pyré. Před závěrečným zahuštěním pyré byl přidán roztok přírodních lignanů získaných extrakcí ze suků smrku ztepilého (zejména HMR). Finální výrobek obsahoval 50 mg HMR (hydroxymatairesinolu) na 100 g výrobku. Po naplnění do PA sáčku bylo pyré pasterováno při 90 °C 30 minut. Vyrobený koncentrovaný základní roztok lignanů obsahoval HMR 172 mg/1ml pyré.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Funkč.vzor.paprik.pyré s lignany

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    licenční smlouva zatím není

  • Economical parameters

    zdravotní přínosy z přidaných lignanů

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page