All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chocolate enriched with sulforaphane

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F21%3A00555477" target="_blank" >RIV/86652079:_____/21:00555477 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/22:1201 RIV/62156489:43510/21:43920863

  • Result on the web

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035653.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0035/uv035653.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Čokoláda obohacená o sulforafan

  • Original language description

    Sulforafan vykazuje řadu biologických aktivit a přínosů pro zdraví lidí. Bylo zjištěno, že je velmi slibnou chemopreventivní látkou nejen proti různým druhům rakoviny, jako je rakovina prsu, prostaty, tlustého střeva, kůže, plic, žaludku a močového měchýře, ale také proti kardiovaskulárním chorobám a neurodegenerativním onemocněním a cukrovce. Sulforafan není teplotně stálý a dostává se ke spotřebitelům při konzumaci brukvovité zeleniny, ve které je ale jeho obsah velmi nízký. Cílem tohoto užitného vzoru bylo obohatit čokoládu o sulforafan pomocí přídavku lyofilizovaných klíčků brokolice během výroby čokolády a tím rozšířit sortiment potravin s obsahem sulforafanu. Ukazuje se, že v čokoládě je sulforafan velmi stabilní.

  • Czech name

    Čokoláda obohacená o sulforafan

  • Czech description

    Sulforafan vykazuje řadu biologických aktivit a přínosů pro zdraví lidí. Bylo zjištěno, že je velmi slibnou chemopreventivní látkou nejen proti různým druhům rakoviny, jako je rakovina prsu, prostaty, tlustého střeva, kůže, plic, žaludku a močového měchýře, ale také proti kardiovaskulárním chorobám a neurodegenerativním onemocněním a cukrovce. Sulforafan není teplotně stálý a dostává se ke spotřebitelům při konzumaci brukvovité zeleniny, ve které je ale jeho obsah velmi nízký. Cílem tohoto užitného vzoru bylo obohatit čokoládu o sulforafan pomocí přídavku lyofilizovaných klíčků brokolice během výroby čokolády a tím rozšířit sortiment potravin s obsahem sulforafanu. Ukazuje se, že v čokoládě je sulforafan velmi stabilní.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910264" target="_blank" >QK1910264: Food with high content of sulforaphane</a><br>

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    35653

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Mendelova univerzita v Brně, Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v i., Výzkumný ústav potravinářský, Pure Food Czechia s.r.o.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence