All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Chocolate containing sulforaphane

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F22%3A00569164" target="_blank" >RIV/86652079:_____/22:00569164 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/22:43922790 RIV/00064165:_____/22:10452118 RIV/00027022:_____/22:N0000045

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Čokoláda s obsahem sulforafanu

  • Original language description

    Práce se zabývá aplikací lyofilizovaných brokolicových klíčků v čokoládě za účelem zvýšení jejích zdravotních přínosů. U vyrobených čokolád, které obsahovaly 10 % klíčků brokolice nebo 9 % klíčků brokolice a 1 % klíčků ředkvičky, bylo provedeno analytické hodnocení stability sulforafanu po 1, 3 a 6 měsících, kdy byla čokoláda skladována při 4 °C a 22 °C. Senzorická analýza byla také provedena na čokoládě. Obě varianty čokolády byly po senzorické stránce hodnoceny velmi dobře, nad 70% přijatelnosti. I po 6 měsících skladování se obsah sulforafanu jevil jako stabilní, nebyly zjištěny nižší hodnoty než 900 mg/kg a obsah sulforafanu se od výroby zvýšil nejvíce o 19 %.

  • Czech name

    Čokoláda s obsahem sulforafanu

  • Czech description

    Práce se zabývá aplikací lyofilizovaných brokolicových klíčků v čokoládě za účelem zvýšení jejích zdravotních přínosů. U vyrobených čokolád, které obsahovaly 10 % klíčků brokolice nebo 9 % klíčků brokolice a 1 % klíčků ředkvičky, bylo provedeno analytické hodnocení stability sulforafanu po 1, 3 a 6 měsících, kdy byla čokoláda skladována při 4 °C a 22 °C. Senzorická analýza byla také provedena na čokoládě. Obě varianty čokolády byly po senzorické stránce hodnoceny velmi dobře, nad 70% přijatelnosti. I po 6 měsících skladování se obsah sulforafanu jevil jako stabilní, nebyly zjištěny nižší hodnoty než 900 mg/kg a obsah sulforafanu se od výroby zvýšil nejvíce o 19 %.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2022

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    26-28

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database