Chocolate containing sulforaphane
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F22%3A00569164" target="_blank" >RIV/86652079:_____/22:00569164 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/22:43922790 RIV/00064165:_____/22:10452118 RIV/00027022:_____/22:N0000045
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-6-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Čokoláda s obsahem sulforafanu
Original language description
Práce se zabývá aplikací lyofilizovaných brokolicových klíčků v čokoládě za účelem zvýšení jejích zdravotních přínosů. U vyrobených čokolád, které obsahovaly 10 % klíčků brokolice nebo 9 % klíčků brokolice a 1 % klíčků ředkvičky, bylo provedeno analytické hodnocení stability sulforafanu po 1, 3 a 6 měsících, kdy byla čokoláda skladována při 4 °C a 22 °C. Senzorická analýza byla také provedena na čokoládě. Obě varianty čokolády byly po senzorické stránce hodnoceny velmi dobře, nad 70% přijatelnosti. I po 6 měsících skladování se obsah sulforafanu jevil jako stabilní, nebyly zjištěny nižší hodnoty než 900 mg/kg a obsah sulforafanu se od výroby zvýšil nejvíce o 19 %.
Czech name
Čokoláda s obsahem sulforafanu
Czech description
Práce se zabývá aplikací lyofilizovaných brokolicových klíčků v čokoládě za účelem zvýšení jejích zdravotních přínosů. U vyrobených čokolád, které obsahovaly 10 % klíčků brokolice nebo 9 % klíčků brokolice a 1 % klíčků ředkvičky, bylo provedeno analytické hodnocení stability sulforafanu po 1, 3 a 6 měsících, kdy byla čokoláda skladována při 4 °C a 22 °C. Senzorická analýza byla také provedena na čokoládě. Obě varianty čokolády byly po senzorické stránce hodnoceny velmi dobře, nad 70% přijatelnosti. I po 6 měsících skladování se obsah sulforafanu jevil jako stabilní, nebyly zjištěny nižší hodnoty než 900 mg/kg a obsah sulforafanu se od výroby zvýšil nejvíce o 19 %.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2022
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
26-28
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—