Filtry
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Vývoj nových metod charakterizace zbytkového extraktu, které umožní identifikovat a hodnotit složení dextrinů typických pro české pivo. (2B06037)
vlastnostech typických pro české pivo. Podrobný chemický popis dextrinů bude využit pro nalezení rozdílu mezi českými a zahraničními pivy. Rovněž bude tento popis využit pro výběr odrůd ječmene vhodných pro če...
GM - Potravinářství
- 2006 - 2010 •
- 10 259 tis. Kč •
- 9 230 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 7. 2006 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)
Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticit...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 12 563 tis. Kč •
- 11 304 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Sladovnický ječmen pro (QJ1310091)
technologickými parametry pro „České pivo“ - využít detekovaných polymorfismů alel genů pro „České pivo“ - ověřit vhodnost dostupných molekulárních markerů pro selekci využití pro produkci „Českého pi...
GE - Šlechtění rostlin
- 2013 - 2017 •
- 19 284 tis. Kč •
- 16 368 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2013 - 31. 12. 2017
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Vypracování optimální metody pro stanovení pitelnosti českého piva (QI91B226)
Vytvoření standardní metody pro stanovení pitelnosti piva, definice jednotky pitelnosti a atributů ovlivňujících pitelnost, studium stability pitelnosti během skladování, vliv chutí a vůní na pitelnost a porovnání pitelnosti domácích a zahra...
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 5 680 tis. Kč •
- 5 112 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 7. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu. (ME10110)
Cílem projektu je charakterizovat monomerní a polymerní fenoly českých a čínských odrůd ječmene, sladu a chmele a vyhodnotit pivovarský a sladařský proces z hlediska antioxidační kapacity a obsahu polyfenolů meziproduktů a hotového piva<...
GM - Potravinářství
- 2010 - 2012 •
- 1 204 tis. Kč •
- 1 204 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 5. 2010 - 31. 12. 2012
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků (TE02000177)
, - analytický model pro mobilní sensor detekující stárnutí Českého piva, - systém hodnocení odrůd pšenice pro pivovarské účely, - metodika pěstovaní ječmene pro České pivo filtry pro zlepšení filtrovatelnosti ...
GM - Potravinářství
- 2014 - 2019 •
- 155 234 tis. Kč •
- 108 532 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2014 - 31. 12. 2019
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (70%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)
vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Z hlediska výroby piva je tímto spouštěčem imunitní reakce gluten z ječmene. Ječný slad je hlavním zdrojem extraktu piva a tak je ...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2010 •
- 8 043 tis. Kč •
- 2 725 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 3. 2008 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (34%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)
Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......
CB - Analytická chemie, separace
- 2009 - 2013 •
- 7 776 tis. Kč •
- 7 776 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi (2B08022)
Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu, snížení rizika kontaminace piva anaerobními bakteriemi, podpora konzumace nealkoholických a nízkoalkoholických piv, a posílení konkurenceschopnosti českých piv...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 5 026 tis. Kč •
- 4 522 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj (LO1312)
zeměpisného označení (CHZO) České pivo (Úřední věstník EU C 016/ 23/01/2008 s. 14-22 Českého piva v kontextu surovin a technologických operací jeho výroby. Podrobné analyticko-senzorické mapy Českého ...
GM - Potravinářství
- 2014 - 2019 •
- 20 978 tis. Kč •
- 9 198 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 7. 2014 - 30. 6. 2019
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (44%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
- 1 - 10 z 8 314