Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19852030

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

  • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

8 314 projektů (0,393s)

Projekt

Vývoj nových metod charakterizace zbytkového extraktu, které umožní identifikovat a hodnotit složení dextrinů typických pro české pivo. (2B06037)

vlastnostech typických pro české pivo. Podrobný chemický popis dextrinů bude využit pro nalezení rozdílu mezi českými a zahraničními pivy. Rovněž bude tento popis využit pro výběr odrůd ječmene vhodných pro če...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2010
  • 10 259 tis. Kč
  • 9 230 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)

Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticit...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 12 563 tis. Kč
  • 11 304 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Sladovnický ječmen pro (QJ1310091)

technologickými parametry pro „České pivo“ - využít detekovaných polymorfismů alel genů pro „České pivo“ - ověřit vhodnost dostupných molekulárních markerů pro selekci využití pro produkci „Českého pi...

GE - Šlechtění rostlin

  • 2013 - 2017
  • 19 284 tis. Kč
  • 16 368 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vypracování optimální metody pro stanovení pitelnosti českého piva (QI91B226)

Vytvoření standardní metody pro stanovení pitelnosti piva, definice jednotky pitelnosti a atributů ovlivňujících pitelnost, studium stability pitelnosti během skladování, vliv chutí a vůní na pitelnost a porovnání pitelnosti domácích a zahra...

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 5 680 tis. Kč
  • 5 112 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu. (ME10110)

Cílem projektu je charakterizovat monomerní a polymerní fenoly českých a čínských odrůd ječmene, sladu a chmele a vyhodnotit pivovarský a sladařský proces z hlediska antioxidační kapacity a obsahu polyfenolů meziproduktů a hotového piva<...

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2012
  • 1 204 tis. Kč
  • 1 204 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků (TE02000177)

, - analytický model pro mobilní sensor detekující stárnutí Českého piva, - systém hodnocení odrůd pšenice pro pivovarské účely, - metodika pěstovaní ječmene pro České pivo filtry pro zlepšení filtrovatelnosti ...

GM - Potravinářství

  • 2014 - 2019
  • 155 234 tis. Kč
  • 108 532 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)

vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Z hlediska výroby piva je tímto spouštěčem imunitní reakce gluten z ječmene. Ječný slad je hlavním zdrojem extraktu piva a tak je ...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2010
  • 8 043 tis. Kč
  • 2 725 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)

Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......

CB - Analytická chemie, separace

  • 2009 - 2013
  • 7 776 tis. Kč
  • 7 776 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi (2B08022)

Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu, snížení rizika kontaminace piva anaerobními bakteriemi, podpora konzumace nealkoholických a nízkoalkoholických piv, a posílení konkurenceschopnosti českých piv...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 5 026 tis. Kč
  • 4 522 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj (LO1312)

zeměpisného označení (CHZO) České pivo (Úřední věstník EU C 016/ 23/01/2008 s. 14-22 Českého piva v kontextu surovin a technologických operací jeho výroby. Podrobné analyticko-senzorické mapy Českého ...

GM - Potravinářství

  • 2014 - 2019
  • 20 978 tis. Kč
  • 9 198 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 8 314