Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

249 (0,073s)

Projekt

Hmotnostní ztráty masa po tepelné úpravě vliv vlastností čerstvého masa, použitého zařízení a parametrů kulinární úpravy (QK1920190)

a krůtího masa v závislosti na použitém kulinárním zařízení při tepelné úpravě pečením (teplota a doba působení). 2. Vyhodnotit vliv vlastností čerstvého masa (hodnota pH, podíl tuku, podíl pojivové tkáně, u hovězího masa ...

Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

  • 2019 - 2021
  • 6 464 tis. Kč
  • 6 464 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výskyt perfluorovaných a polyfluorovaných sloučenin v mase ryb chovaných a lovených v ČR (QL25020015)

Cílem projektu je posoudit zatížení masa ryb pocházejících z rybničních chovů). Pozornost bude zaměřena na sloučeniny PFAS, jejichž koncentrace v mase ryb v mase ryb pocházejících z významných produkčních rybníků. 2. Posoud...

Fishery

  • 2025 - 2027
  • 10 385 tis. Kč
  • 10 385 tis. Kč
  • MZe
Projekt

FGF2-STAB jako klíčová komponenta média pro kultivaci masa (TP03020019)

1) Získat zpětnou vazbu na využití FGF2-STAB pro trh kultivovaného masa 2 kultivovaného masa 3) Vytvořit aktivní vazby na firmy, které se chtějí prosadit na trhu výroby kultivovaného masa 4) Vytvořit jasnou strategii pro v...

Industrial biotechnology

  • 2021 - 2022
  • 938 tis. Kč
  • 516 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Standardizace technologické jakosti kuřecího masa (EP0960996197)

znalost složení a technologických vlastností kuřecího masa, které na rozdíl od masa a budou hodnoceny vlastnosti masa důležité pro jeho technologické uplatnění. Získané na technologické vlastnosti kuřecího masa. D...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 1999
  • 602 tis. Kč
  • 602 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice (QJ1510233)

vepřového masa a posouzení vlivu technologií chovu, výživy, porážky a zpracování vepřového masa v České republice. Komplexní analýza bude zahrnovat hodnocení deskriptorů vepřového masa a vyškolení komoditních expertů. Dílč...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 13 221 tis. Kč
  • 11 187 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Možnosti produkce a objektivizace kvality masa nekastrovaných prasat (IE0950975152)

efektivity produkce vepřového masa. Kanci vykrmovaní pro jatečné účely jsou v mnoha přítomností vyššíchhladin skatolu a 16-androstenonových stereoidů v mase a tuku. Jatečně na výrobu výsekového masa. Dosud bylo vyvinuto mn...

GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • 1995 - 1997
  • 805 tis. Kč
  • 805 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů (2B08037)

Stanovit vztahy mezi markery asociovanými s významnými kvalitativními vlastnostmi JUT skotu a jakostními charakteristikcami hovězího masa. Zpracovat a ověřit postup vyhledatelnosti zdroje masa.......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 11 194 tis. Kč
  • 9 407 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Význam hladin sérového interleukinu 1beta u vlasatobuněčné leukémie korelace s nádorovou masou a hladinami s IL-2R. (IZ3690)

Sledování významu sérových hladin IL-1beta u vlasatobuněčné leukémie a korelace s nádorovou masou,remisí a relapsem onemocnění a korelace s hladinami sIL-2R.......

FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie

  • 1996 - 1997
  • 247 tis. Kč
  • 247 tis. Kč
  • MZ
Projekt

Zhodnocení cukrovarnických řízků k produkci značkového masa. (IE0920942833)

Obohacení vyslazených řízků mikrikompoonenty. Ekonomické usušení a peletování a řízený výkrm pro produkci značkového masa hovězího, vepřového, ev. drůbežího. Navržení a ověření nové technologie zhodnocení cukrovarnických řízků pro výrobu výr...

9A - 9

  • 1992 - 1994
  • 0 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Základní výzkum masa na celosvětových kongresech ICoMST/AMSA. (LA08035)

Řešením projektu bude členství pana Mgr. Aleše Dufka, coby člena výzkumného týmu Agrovýzkumu Rapotín, s.r.o. v Americké společnosti pro výzkum masa, AMSA, po dobu 5-ti let a účast na světových kongresech. Zisk informací o směrech výzkumu

GG - Chov hospodářských zvířat

  • 2008 - 2012
  • 510 tis. Kč
  • 510 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 249