Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

19 (0,071s)

Projekt

*Progresivní technologie zpracování slané syrovátky z výroby sýrů (FR-TI1/470)

produktů ze syrovátky s vyšším obsahem minerálních solí s využitím membránových procesů jako součásti technologie. Výzkum je zaměřen na demineralizaci syrovátky kombinací membránových procesů a na přípravu výrobků na bázi složek

JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • 2009 - 2012
  • 21 093 tis. Kč
  • 15 670 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Aplikace moderních trendů využití přebytečné syrovátky v mlékárenském provozu. (QF3285)

Posláním projektu je optimalizace odpadového hospodářství mlékárenského provozu. Zhodnocením přebytečné syrovátky jako cenné suroviny pro nové výrobky bude kromě nezanedbatelného finančního efektu dosaženo i významného snížení zátěže životní...

GM - Potravinářství

  • 2003 - 2005
  • 4 842 tis. Kč
  • 4 707 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin (QF4011)

Cílem řešení je návrh technologických postupů na využití syrovátky pro výrobu produktů, především nápojů, obsahujících laktulosu.Jejich podstatou je třístupňové zpracování syrovátky,kdy nejprve bude provedeno obohacení syrovátky...

GM - Potravinářství

  • 2004 - 2007
  • 2 828 tis. Kč
  • 2 828 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj postupů pro izolaci kaseinomakropeptidu a jeho aplikace do potravin s vyšším zdravotním benefitem. (2B06114)

Na základě výsledků dosavadních výzkumů budou navrženy separační postupy pro izolaci bioaktivního kaseinomakropeptidu z mléka a sladké syrovátky s využitím membránové separace. Budou stanoveny vlastnosti získaného koncentrátu kaseinomakropep...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2011
  • 8 414 tis. Kč
  • 7 571 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výzkum moderních metod zpracování syrovátky jako vedlejšího produktu resp. odpadní látky z mlékárenské produkce pro přípravu biologicky odbouratelných polymerů (2B08071)

Inovativní technologický postup zpracování syrovátky jako vedlejšíhjo produktu a odpadní látky z mlékárenské výroby na polymer kyseliny mléčné, polylaktid,který může sloužit jako snadno degradabilní obalový materiál.......

EI - Biotechnologie a bionika

  • 2008 - 2011
  • 5 691 tis. Kč
  • 5 091 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výzkum využití syrovátky, jako odpadní látky mlékárenského průmyslu, k produkci antimikrobiálních sloučenin pro modifikace hydrofilních polymerních systémů s využitím v kosmetických a medicinálních (QJ1310254)

Cílem tohoto multioborového projektu je výzkum a návrh aplikace využití vedlejšího produktu mlékárenského průmyslu, syrovátky, jako suroviny pro biotechnologickou produkci látek s antimikrobiálním účinkem a jeho následnou inkorporaci do zvol...

EI - Biotechnologie a bionika

  • 2013 - 2017
  • 16 351 tis. Kč
  • 12 243 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití odpadů z mlékáren pro produkci nových mléčných výrobků a doplňků stravy s přídavkem mikrořas nebo jejich komponent (QK1910300)

Nalezení postupů a podmínek kultivace mikrořas s využitím kapalných odpadů ze zpracování mléka (syrovátka, solný roztok z demineralizace syrovátky) jako součásti kultivačních médií. Vytvoření postupů izolace komponent řasové biomasy...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 171 tis. Kč
  • 15 390 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Imunosupresivní faktory mléčné syrovátky, charakterizace, detekce a studium mechanismu působení (GA508/94/1050)

Hlavním úkolem tohoto projektu je purifikovat ty faktory mastitidní mléčné syrovátky, které potlačují buněčný růst a působí imunosupresivně. Pro chemickou charakterizaci a studium mechanismu působení bude použit purifikovaný faktor a jeho ra...

GM - Potravinářství

  • 1994 - 1996
  • 596 tis. Kč
  • 880 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice (TM02000062)

také na využití syrovátky jako vedlejšího produktu při výrobě sýrů. Budou navrženy fermentované nápoje a nápoje se směsí syrovátky, ovocných šťáv a mléka. Pozornost......

Food and beverages

  • 2021 - 2024
  • 5 317 tis. Kč
  • 3 935 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Rychlé metody pro kontrolu kvality termálně a proteolyticky upravených výrobků mléčného průmyslu (OK 227)

Cílem řešení je vyvinout imunosondy, které by umožnily sledovat tepelné a proteolytické zásahy na bílkoviny mléka....

GM - Potravinářství

  • 1996 - 1997
  • 1 970 tis. Kč
  • 770 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 19