Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Více filtrů
Projekty
Burkies (FX03030104)
Výroba a prodej výrobků pod značkou Burkies určených k přímé spotřebě a konzumaci , vybudování vlastní prodejní sítě specializovaných fast food Burkies prodejen, export Burkies v zamraženém stavu.......
Food and beverages
- 2021 - 2023 •
- 6 635 tis. Kč •
- 2 000 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 6. 2021 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (30%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Studium a charakterizace zrnin s vysokou nutriční hodnotou pro speciální pekárenské a pečivárenské využití. (QI91B095)
Rozšířením uplatnění zrna doposud málo nebo vůbec nevyužívaných obilnin s vysokou nutriční hodnotou jako surovin pro vývoj nových a zdokonalení stávajících technologických postupů výroby produktů s funkčním benefitem podpořit rozvoj agrárního sektoru...
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
- 2009 - 2013 •
- 13 822 tis. Kč •
- 13 797 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)
Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......
GM - Potravinářství
- 2010 - 2014 •
- 23 871 tis. Kč •
- 21 218 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Vývoj technologického zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin pro využití k přípravě běžných potravin i dietních a výživových výrobků (TA01010737)
Cílem projektu je najít aplikace pro zpracování ve světě nově zaváděných vysoce nutričně hodnotných luštěnin, které jsou v ČR dosud málo využívané. Řešení se soustředí především na zavedení či rozšíření použití lupiny a cizrny v potravinářství a to j...
GM - Potravinářství
- 2011 - 2014 •
- 15 611 tis. Kč •
- 12 407 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2011 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (79%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Bezpečné, senzoricky atraktivní tepelně zpracované potraviny z cereálií s nízkým obsahem asparaginu (LUC23140)
1.Zmapování obsahu volného asparaginu zrnech pšenice seté, špaldy, žita, ovsa a vybraných pseudocereálií (pohanka, amarant) a zhodnocení jakostních parametrů. 2. Realizace polních experimentů pro posouzení vlivu agrotechnických praktik cílených na s...
Agricultural biotechnology and food biotechnology
- 2023 - 2026 •
- 7 433 tis. Kč •
- 7 433 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 10. 2023 - 30. 9. 2026
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Vývoj bezlepkového pečiva s vysokou nutriční hodnotou využitím nových technologických postupů a netradičních potravinářských surovin a posouzení zdravotních rizik (TH03010019)
Během realizace projektu je cílem vývoj nutričně i chuťově plnohodnotného běžného a trvanlivého bezlepkového pečiva vhodného pro dlouhodobou konzumaci pacienty s celiakií, pšeničnou alergií a intolerancí. Bezlepková dieta je doposud jedinou racionáln...
Food and beverages
- 2018 - 2021 •
- 22 500 tis. Kč •
- 13 385 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2018 - 31. 12. 2021
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (59%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Zlepšení kvality bezlepkového pečiva novými zdroji proteinů (TA04010762)
Cílem projektu je zavedení nových, kvalitních, nutričně vyrovnaných a cenově dostupných bezlepkových produktů do výroby a na trh. Tyto produkty mají primárně za cíl zkvalitnění života celiakálních pacientů, pacientů s glutenovou senzitivitou, pacient...
GM - Potravinářství
- 2014 - 2017 •
- 20 269 tis. Kč •
- 13 142 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 7. 2014 - 31. 12. 2017
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (65%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
- 1 - 7 z 7