Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

33 projektů (0,088s)

Projekt

Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)

Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticity českého piva.......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 12 563 tis. Kč
  • 11 304 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Vývoj přípravku na bázi chitosanu pro biologickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv (TQ03000474)

Cílem projektu je prostřednictvím spolupráce EPS biotechnology a Ústavu biotechnologií VŠCHT vyvinout přípravek na bázi chitosanu, který by primárně zvyšoval biologickou, sekundárně pak fyzikálně chemickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholický...

Food and beverages

  • 2024 - 2025
  • 5 924 tis. Kč
  • 4 453 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

European Spallation Source - účast České republiky - OP (EF16_013/0001794)

vyvinuty metody 3D neutronové difrakce pro TOF difraktometr BEER k nedestruktivnímu souběžně s neutronovými difrakčními experimenty na nově budovaném difraktometru BEER......

JJ - Ostatní materiály

  • 2016 - 2021
  • 631 371 tis. Kč
  • 631 371 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale" (FW04020110)

Hlavním cílem navrhovaného projektu je zavedení výroby a mezinárodního prodeje kvalitativně jedinečného piva typu „Czech wild ale“ s využitím lokálních kmenů kvasinek izolovaných z ovocných sadů v lokalitách Ústeckého kraje. Cíle bude dosaženo účinno...

Food and beverages

  • 2022 - 2025
  • 9 158 tis. Kč
  • 6 327 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)

Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......

CB - Analytická chemie, separace

  • 2009 - 2013
  • 7 776 tis. Kč
  • 7 776 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii alternativní zdroje, jejich testování a využití (GA303/01/1380)

Předkládaný projekt si klade za cil prověřit možnosti rozšíření spektra rostlinných surovin využitelných pro dietu při celiakii o některé dosud málo známé a využívané druhy plodin ze skupiny cereálií a pseudocereálií ( merlík, čirok zrnový, bér

FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • 2001 - 2003
  • 2 901 tis. Kč
  • 2 568 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Vypracování optimální metody pro stanovení pitelnosti českého piva (QI91B226)

Vytvoření standardní metody pro stanovení pitelnosti piva, definice jednotky pitelnosti a atributů ovlivňujících pitelnost, studium stability pitelnosti během skladování, vliv chutí a vůní na pitelnost a porovnání pitelnosti domácích a zahraničních p...

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 5 680 tis. Kč
  • 5 112 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene (QH81056)

Využitím zdrojů ječmene nesoucích gen sníženého obsahu enzymu lipoxygenasy a aplikací klasických a molekulárních metod vytvořit genotypy ječmene, splňující současné a perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu.......

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2008 - 2012
  • 7 089 tis. Kč
  • 6 716 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Organizační a procesní inovace ve společnosti Pivovar Hubertus, a.s. (FX05030033_7807)

Předmětem předkládaného projektu je digitalizace výroby v Pivovaru Hubertus prostřednictvím organizační inovace spočívající v implementaci systému pro plánování a řízení pivovarské výroby a laboratoře spojená s implementací podstatně zdokonaleného vý...

Food and beverages

  • 2024 - 2024
  • 12 634 tis. Kč
  • 6 317 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Výzkum technologií a příprava unikátní linky pro rozkvašování historických kmenů pivovarských kvasnic pro průmyslové využití. (2A-2TP1/031)

Výzkum biochemických a technologických vlastností klasických českých kmenů pivovarských kvasinek, uchovávaných v mezinárodně registrované sbírce VÚPS. Návazná realizace unikátní linky na propagaci a lisování kvasnic s kapacitou 700 kg ročně, umožňují...

GM - Potravinářství

  • 2007 - 2011
  • 13 505 tis. Kč
  • 7 428 tis. Kč
  • MPO
  • 1 - 10 z 33