Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Více filtrů
Projekty
Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)
Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......
CB - Analytická chemie, separace
- 2009 - 2013 •
- 7 776 tis. Kč •
- 7 776 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)
*Cílem předkládaného projektu je prostřednictvím výzkumu a následného vývoje vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Celiakie je onemocnění, které je spuštěno účinkem prolaminů obsažených v obilovinách. Z hl...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2010 •
- 8 043 tis. Kč •
- 2 725 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 3. 2008 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (34%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)
Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticity českého piva.......
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 12 563 tis. Kč •
- 11 304 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Vývoj přípravku na bázi chitosanu pro biologickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv (TQ03000474)
Cílem projektu je prostřednictvím spolupráce EPS biotechnology a Ústavu biotechnologií VŠCHT vyvinout přípravek na bázi chitosanu, který by primárně zvyšoval biologickou, sekundárně pak fyzikálně chemickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholický...
Food and beverages
- 2024 - 2025 •
- 5 924 tis. Kč •
- 4 453 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2024 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (75%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
European Spallation Source - účast České republiky - OP (EF16_013/0001794)
vyvinuty metody 3D neutronové difrakce pro TOF difraktometr BEER k nedestruktivnímu souběžně s neutronovými difrakčními experimenty na nově budovaném difraktometru BEER......
JJ - Ostatní materiály
- 2016 - 2021 •
- 631 371 tis. Kč •
- 631 371 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 10. 2016 - 31. 3. 2021
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale" (FW04020110)
Hlavním cílem navrhovaného projektu je zavedení výroby a mezinárodního prodeje kvalitativně jedinečného piva typu „Czech wild ale“ s využitím lokálních kmenů kvasinek izolovaných z ovocných sadů v lokalitách Ústeckého kraje. Cíle bude dosaženo účinno...
Food and beverages
- 2022 - 2025 •
- 9 158 tis. Kč •
- 6 327 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2022 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (69%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii alternativní zdroje, jejich testování a využití (GA303/01/1380)
Předkládaný projekt si klade za cil prověřit možnosti rozšíření spektra rostlinných surovin využitelných pro dietu při celiakii o některé dosud málo známé a využívané druhy plodin ze skupiny cereálií a pseudocereálií ( merlík, čirok zrnový, bér
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
- 2001 - 2003 •
- 2 901 tis. Kč •
- 2 568 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2001 - 1. 1. 2003
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Vypracování optimální metody pro stanovení pitelnosti českého piva (QI91B226)
Vytvoření standardní metody pro stanovení pitelnosti piva, definice jednotky pitelnosti a atributů ovlivňujících pitelnost, studium stability pitelnosti během skladování, vliv chutí a vůní na pitelnost a porovnání pitelnosti domácích a zahraničních p...
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 5 680 tis. Kč •
- 5 112 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 7. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene (QH81056)
Využitím zdrojů ječmene nesoucích gen sníženého obsahu enzymu lipoxygenasy a aplikací klasických a molekulárních metod vytvořit genotypy ječmene, splňující současné a perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu.......
EB - Genetika a molekulární biologie
- 2008 - 2012 •
- 7 089 tis. Kč •
- 6 716 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2008 - 31. 12. 2012
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (95%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Organizační a procesní inovace ve společnosti Pivovar Hubertus, a.s. (FX05030033_7807)
Předmětem předkládaného projektu je digitalizace výroby v Pivovaru Hubertus prostřednictvím organizační inovace spočívající v implementaci systému pro plánování a řízení pivovarské výroby a laboratoře spojená s implementací podstatně zdokonaleného vý...
Food and beverages
- 2024 - 2024 •
- 12 634 tis. Kč •
- 6 317 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 1. 2024 - 31. 12. 2024
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (50%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
- 1 - 10 z 33