Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Více filtrů
Projekty
Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi rodu Pectinatus (2B08022)
Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu, snížení rizika kontaminace piva anaerobními bakteriemi, podpora konzumace nealkoholických a nízkoalkoholických piv, a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarů na světovém trhu.......
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 5 026 tis. Kč •
- 4 522 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)
Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticity českého piva.......
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 12 563 tis. Kč •
- 11 304 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)
Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 20 093 tis. Kč •
- 17 059 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách (QJ1210302)
Nalézt bezpečné a zdravotně prospěšné zdroje bioaktivních látek mikrobiálního nebo rostlinného původu, které vykazují antimikrobiální vlastnosti, ověřit jejich účinnost a navrhnout receptury a technologické postupy výroby mléčných výrobků se sníženou...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 10 683 tis. Kč •
- 7 873 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (74%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Vývoj přípravku na bázi chitosanu pro biologickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv (TQ03000474)
Cílem projektu je prostřednictvím spolupráce EPS biotechnology a Ústavu biotechnologií VŠCHT vyvinout přípravek na bázi chitosanu, který by primárně zvyšoval biologickou, sekundárně pak fyzikálně chemickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholický...
Food and beverages
- 2024 - 2025 •
- 5 924 tis. Kč •
- 4 453 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2024 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (75%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
European Spallation Source - účast České republiky - OP (EF16_013/0001794)
vyvinuty metody 3D neutronové difrakce pro TOF difraktometr BEER k nedestruktivnímu souběžně s neutronovými difrakčními experimenty na nově budovaném difraktometru BEER......
JJ - Ostatní materiály
- 2016 - 2021 •
- 631 371 tis. Kč •
- 631 371 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 10. 2016 - 31. 3. 2021
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale" (FW04020110)
Hlavním cílem navrhovaného projektu je zavedení výroby a mezinárodního prodeje kvalitativně jedinečného piva typu „Czech wild ale“ s využitím lokálních kmenů kvasinek izolovaných z ovocných sadů v lokalitách Ústeckého kraje. Cíle bude dosaženo účinno...
Food and beverages
- 2022 - 2025 •
- 9 158 tis. Kč •
- 6 327 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2022 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (69%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami (QK1710156)
Pro vybrané mikrobiologické a chemické parametry surovin, výrobků, odpadů a prostředí sýráren navrhnout, optimalizovat a zavést nové přístupy, technologické postupy a analytické metody dle požadavků podniků s cílem zvýšit kvalitu, bezpečnost a zdravo...
GM - Potravinářství
- 2017 - 2021 •
- 18 838 tis. Kč •
- 18 838 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 2. 2017 - 31. 12. 2021
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)
Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......
CB - Analytická chemie, separace
- 2009 - 2013 •
- 7 776 tis. Kč •
- 7 776 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii alternativní zdroje, jejich testování a využití (GA303/01/1380)
Předkládaný projekt si klade za cil prověřit možnosti rozšíření spektra rostlinných surovin využitelných pro dietu při celiakii o některé dosud málo známé a využívané druhy plodin ze skupiny cereálií a pseudocereálií ( merlík, čirok zrnový, bér
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
- 2001 - 2003 •
- 2 901 tis. Kč •
- 2 568 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2001 - 1. 1. 2003
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
- 1 - 10 z 36