Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

36 projektů (0,086s)

Projekt

Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu se zaměřením na snížení rizika kontaminace nealkoholických, nízkoalkoholických a nepasterovaných piv striktně anaerobními bakteriemi rodu Pectinatus (2B08022)

Zlepšení systému mikrobiologické kontroly pivovarského provozu, snížení rizika kontaminace piva anaerobními bakteriemi, podpora konzumace nealkoholických a nízkoalkoholických piv, a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarů na světovém trhu.......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 5 026 tis. Kč
  • 4 522 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Vývoj moderních metod pro hodnocení autenticity "českého piva" (2B08057)

Vývoj moderních technik pro kvalitativní a kvantitativní analýzu vybraných charakteristických obsahových složek českého piva proteiny, peptidy, fenolické látky, těkavé a hořké látky). Návrh komplexu parametrů ke stanovení autenticity českého piva.......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 12 563 tis. Kč
  • 11 304 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)

Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 20 093 tis. Kč
  • 17 059 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách (QJ1210302)

Nalézt bezpečné a zdravotně prospěšné zdroje bioaktivních látek mikrobiálního nebo rostlinného původu, které vykazují antimikrobiální vlastnosti, ověřit jejich účinnost a navrhnout receptury a technologické postupy výroby mléčných výrobků se sníženou...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 10 683 tis. Kč
  • 7 873 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj přípravku na bázi chitosanu pro biologickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv (TQ03000474)

Cílem projektu je prostřednictvím spolupráce EPS biotechnology a Ústavu biotechnologií VŠCHT vyvinout přípravek na bázi chitosanu, který by primárně zvyšoval biologickou, sekundárně pak fyzikálně chemickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholický...

Food and beverages

  • 2024 - 2025
  • 5 924 tis. Kč
  • 4 453 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

European Spallation Source - účast České republiky - OP (EF16_013/0001794)

vyvinuty metody 3D neutronové difrakce pro TOF difraktometr BEER k nedestruktivnímu souběžně s neutronovými difrakčními experimenty na nově budovaném difraktometru BEER......

JJ - Ostatní materiály

  • 2016 - 2021
  • 631 371 tis. Kč
  • 631 371 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale" (FW04020110)

Hlavním cílem navrhovaného projektu je zavedení výroby a mezinárodního prodeje kvalitativně jedinečného piva typu „Czech wild ale“ s využitím lokálních kmenů kvasinek izolovaných z ovocných sadů v lokalitách Ústeckého kraje. Cíle bude dosaženo účinno...

Food and beverages

  • 2022 - 2025
  • 9 158 tis. Kč
  • 6 327 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami (QK1710156)

Pro vybrané mikrobiologické a chemické parametry surovin, výrobků, odpadů a prostředí sýráren navrhnout, optimalizovat a zavést nové přístupy, technologické postupy a analytické metody dle požadavků podniků s cílem zvýšit kvalitu, bezpečnost a zdravo...

GM - Potravinářství

  • 2017 - 2021
  • 18 838 tis. Kč
  • 18 838 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)

Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......

CB - Analytická chemie, separace

  • 2009 - 2013
  • 7 776 tis. Kč
  • 7 776 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozšíření spektra rostlinných produktů pro dietu při celiakii alternativní zdroje, jejich testování a využití (GA303/01/1380)

Předkládaný projekt si klade za cil prověřit možnosti rozšíření spektra rostlinných surovin využitelných pro dietu při celiakii o některé dosud málo známé a využívané druhy plodin ze skupiny cereálií a pseudocereálií ( merlík, čirok zrnový, bér

FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • 2001 - 2003
  • 2 901 tis. Kč
  • 2 568 tis. Kč
  • GA ČR
  • 1 - 10 z 36