Filtry
Význam beta-kyselin chmele pro české pivo (QI91B227)
Vypracovat technologii chmelovaru s optimálním využitím senzorických vlastností beta-kyselin chmele. Vypracovat metodiku hodnocení intenzity a charakteru hořkosti piv.......
CB - Analytická chemie, separace
- 2009 - 2013 •
- 7 776 tis. Kč •
- 7 776 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Úloha struktury polyfenolů v chuti rostlinných potravin (LUC24068)
Konkrétní cíle budou následující: 1. Připravit knihovnu vhodných glykolitických enzymů a jejich plazmidů. 2. Připravit rozsáhlý soubor flavonoidů a jejich glykosidů pro následné testování (např. prunin, myricitrin, diosmetin nebo lonicerin). 3. Otest...
Biochemistry and molecular biology
- 2024 - 2027 •
- 6 965 tis. Kč •
- 6 965 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 9. 2024 - 22. 10. 2027
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)
*Cílem předkládaného projektu je prostřednictvím výzkumu a následného vývoje vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Celiakie je onemocnění, které je spuštěno účinkem prolaminů obsažených v obilovinách. Z hl...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2010 •
- 8 043 tis. Kč •
- 2 725 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 3. 2008 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (34%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
- 1 - 3 z 3