Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

6 (0,069s)

Projekt

Diverzita genetických zdrojů pohanky (Fagopyrum sp.), její využití pro setrvalý rozvoj zemědělství a výrobu zdravých potravin v České republice a Číně (1P05ME808)

výměna a využití genetických zdrojů pohanky, studia ukazatelů kvality, výběr vhodných donorů pro šlechtění...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2005 - 2007
  • 799 tis. Kč
  • 687 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva (QH92111)

Stanovit a zhodnotit antioxidanty a jejich aktivitu u vybraných minoritních plodin, ověřit vliv skladování, úpravy a zpracování surovin na antioxidační vlastnosti, navrhnout optimální metodu zpracování a uchování surovin s min. vlivem na jejich kvali...

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2011
  • 3 406 tis. Kč
  • 3 033 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů. (QI111B154)

Zvýšení bezpečnosti cereálních bioproduktů z ekologického zemědělství z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů, diagnostika a možnosti minimalizace rizik v rámci celé produkční spirály (farmář - zpracovatel - výrobce).......

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2011 - 2014
  • 14 560 tis. Kč
  • 13 073 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití potenciálu různých metabolitů divokých kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek k potlačení výskytu nežádoucích fungálních kontaminantů a prodloužení trvanlivosti mléčných a pekařských výrobků. (QK1910036)

Zjistit diversitu vláknitých hub a kvasinek způsobujících vady mléčných a pekárenských výrobků v ČR. Zavést metody molekulární biologie umožňující korektní taxonomické zařazení těchto izolátů a metody kvantifikace hub, včetně producentů některých my...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 17 647 tis. Kč
  • 17 647 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin (7AMB12SK103)

1,Pomocí kombinace moderních analytických metod prostudovat antioxidační vlastnosti jednotlivých vybraných kultivarů pšenice špaldy a pohanky 2,Vyselektovat odrůdy uvedených obilovin s nejlepšími antioxidačními vlastnostmi, resp. s nejvyšším zastoupe...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2013
  • 100 tis. Kč
  • 100 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)

*Cílem předkládaného projektu je prostřednictvím výzkumu a následného vývoje vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Celiakie je onemocnění, které je spuštěno účinkem prolaminů obsažených v obilovinách. Z hl...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2010
  • 8 043 tis. Kč
  • 2 725 tis. Kč
  • MPO
  • 1 - 6 z 6