Filtry
Diverzita genetických zdrojů pohanky (Fagopyrum sp.), její využití pro setrvalý rozvoj zemědělství a výrobu zdravých potravin v České republice a Číně (1P05ME808)
výměna a využití genetických zdrojů pohanky, studia ukazatelů kvality, výběr vhodných donorů pro šlechtění...
EB - Genetika a molekulární biologie
- 2005 - 2007 •
- 799 tis. Kč •
- 687 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2005 - 31. 12. 2007
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (86%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Antioxidanty a antioxidační aktivita u vybraných minoritních plodin ke zlepšení kvality výživy obyvatelstva (QH92111)
Stanovit a zhodnotit antioxidanty a jejich aktivitu u vybraných minoritních plodin, ověřit vliv skladování, úpravy a zpracování surovin na antioxidační vlastnosti, navrhnout optimální metodu zpracování a uchování surovin s min. vlivem na jejich kvali...
GM - Potravinářství
- 2009 - 2011 •
- 3 406 tis. Kč •
- 3 033 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2009 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů. (QI111B154)
Zvýšení bezpečnosti cereálních bioproduktů z ekologického zemědělství z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů, diagnostika a možnosti minimalizace rizik v rámci celé produkční spirály (farmář - zpracovatel - výrobce).......
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
- 2011 - 2014 •
- 14 560 tis. Kč •
- 13 073 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2011 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Využití potenciálu různých metabolitů divokých kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek k potlačení výskytu nežádoucích fungálních kontaminantů a prodloužení trvanlivosti mléčných a pekařských výrobků. (QK1910036)
Zjistit diversitu vláknitých hub a kvasinek způsobujících vady mléčných a pekárenských výrobků v ČR. Zavést metody molekulární biologie umožňující korektní taxonomické zařazení těchto izolátů a metody kvantifikace hub, včetně producentů některých my...
Food and beverages
- 2019 - 2023 •
- 17 647 tis. Kč •
- 17 647 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin (7AMB12SK103)
1,Pomocí kombinace moderních analytických metod prostudovat antioxidační vlastnosti jednotlivých vybraných kultivarů pšenice špaldy a pohanky 2,Vyselektovat odrůdy uvedených obilovin s nejlepšími antioxidačními vlastnostmi, resp. s nejvyšším zastoupe...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2013 •
- 100 tis. Kč •
- 100 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2012 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)
*Cílem předkládaného projektu je prostřednictvím výzkumu a následného vývoje vyvinout technologii výroby piva českého typu, vhodného pro osoby trpící celiakií. Celiakie je onemocnění, které je spuštěno účinkem prolaminů obsažených v obilovinách. Z hl...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2010 •
- 8 043 tis. Kč •
- 2 725 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 3. 2008 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (34%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
- 1 - 6 z 6