Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

15 (0,108s)

Projekt

Listeria monocytogenes - postupy umožňující spolehlivé hodnocení kvality a bezpečnosti mléčných výrobků, etap technologického procesu výroby, finálních výrobků a jejich skladování (2B08050)

Budou určeny rizikové výroby a získány perzistentní kmeny LM. Na základě experimentálních dat bude vypracován model popisující chování LM za různých podmínek výroby a skladování čerstvých a zrajících sýrů.......

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2008 - 2011
  • 19 497 tis. Kč
  • 17 458 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

CHEESE, superrychlá platforma pro objevování léčiv in silico (TQ18000015)

CHEESE (Chemical Embedding Search Engine), řeší zásadní problém dlouhého a nákladného má společnost za cíl i) rychlé přijetí unikátní platformy CHEESE na trhu ii) další vývoj......

Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)

  • 2025 - 2025
  • 1 025 tis. Kč
  • 717 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

CHEESE- platforma nové generace pro virtuální screening (FY01010096)

Základním cílem projektu je upgradovat platformu CHEESE, coby hlavní výstup projektu. Nová generace platformy bude komplexním AI řešením v podobě unikátního k jejich prohledávání. 2/ Pilotně ověřit nástroje platformy CHEESE ve virt...

Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)

  • 2025 - 2027
  • 34 600 tis. Kč
  • 23 710 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Využití odpadů z mlékáren pro produkci nových mléčných výrobků a doplňků stravy s přídavkem mikrořas nebo jejich komponent (QK1910300)

Nalezení postupů a podmínek kultivace mikrořas s využitím kapalných odpadů ze zpracování mléka (syrovátka, solný roztok z demineralizace syrovátky) jako součásti kultivačních médií. Vytvoření postupů izolace komponent řasové biomasy aplikovatelných v...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 171 tis. Kč
  • 15 390 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Komplexní mikrobiota sýrů – nové metody hodnocení jejího složení a bezpečnosti pro následné využití v technologii sýrů (QL24010251)

Cílem projektu je izolovat, vytipovat a následně reálně otestovat kmeny ze skupiny nezákysových bakterií mléčného kvašení s vhodnými technologickými, protektivními a některými probiotickými vlastnostmi, které budou využívány pro výrobu sýrů s vysokou...

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2024 - 2028
  • 17 857 tis. Kč
  • 15 162 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu. (2B08069)

Výzkum fyziologických charakteristik bakteriálních kontaminantů a jejich schopnosti tvořit biogenní amíny v podmínkách zpracování mléka na sýry ve výrobních závodech i při faremním zpracování mléka se zaměřením na rizika jejich výskytu ve zralých sýr...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 8 710 tis. Kč
  • 7 831 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)

Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 540 tis. Kč
  • 18 540 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vliv pasterace mléka na kvalitu a zdravotní nezávadnost tvrdých sýrů. (EP9384)

Tvrdé sýry vyrobené bez pasterace, která byla nutná v dobách nízké mikrobiologické kvality syrového mléka, jsou kvalitnější. Podle výsledků projektu EP 7216 může vlastní technologie výroby obsah patogenní mikroflory eliminovat i bez pasterace. Vylouč...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2002
  • 2 700 tis. Kč
  • 2 700 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)

Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 14 342 tis. Kč
  • 12 101 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj nových aplikací z hlediska univerzálnosti použití balicího stroje MILCOM PA1 pro balení pastovitých produktů do fólie. (FR-TI1/155)

Vývoj za účelem modernizace, inovace a zlepšení flexibility balicího stroje MILCOM PA1 pro balení pastovitých produktů (máslo, tvaroh, sádlo a ostatní rostlinné a živočišné tuky, kvasnice, polévkové bujóny) do balicí fólie.......

JR - Ostatní strojírenství

  • 2009 - 2012
  • 7 510 tis. Kč
  • 2 627 tis. Kč
  • MPO
  • 1 - 10 z 15