Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

70 (0,163s)

Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků. (QI91B274)

Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.......

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 12 670 tis. Kč
  • 12 630 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nová generace mléčných nápojů a jejich alternativ s řízeným startem fermentace (EI22_002/0000679)

Výstupem projektu budou zcela unikátní funkční fermentované nápoje využívající systém upravených probiotických kultur, které ve výsledku příznivě ovlivňují zdraví. Produkt se bude skládat z mléka (popřípadě rostlinné alternativy mléka) a části sestáv...

Food and beverages

  • 2024 - 2025
  • 6 031 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

. - Selection of perspective strains for further applications. - Designing of dairy- or non-dairy- based fermented products using selenium-enriched bacterial strains and selenium-enriched fermented products and o...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)

Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 14 342 tis. Kč
  • 12 101 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice (TM02000062)

Cílem projektu je spolupráce mezi vietnamským a českým partnerem při vývoji mléčných výrobků atraktivních pro spotřebitele ve Vietnamu i v České republice. Projekt bude zaměřen na vývoj mléčných výrobků na bázi čerstvého sýra, kde bude část mléčného ...

Food and beverages

  • 2021 - 2024
  • 5 317 tis. Kč
  • 3 935 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky (QK22010186)

Cílem projektu je vyvinout nové funkční synbiotické fermentované výrobky. Dílčími cíli pro dosažení cíle projektu jsou: 1) Izolovat, charakterizovat a vybrat kmeny bakterií mléčného kvašení a/nebo bifidobakterií s produkcí exopolysacharidů a potenciá...

Other agricultural sciences

  • 2022 - 2025
  • 16 146 tis. Kč
  • 13 725 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Spolupráce v rámci International Dairy Federation (IDF) (LA328)

získávání vědeckých informací od Mezinárodní mlékařské federace...

GG - Chov hospodářských zvířat

  • 2007 - 2010
  • 472 tis. Kč
  • 385 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Funkční potraviny s řízenou fermentací (FW09020169)

Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě ferme...

Food and beverages

  • 2023 - 2025
  • 10 890 tis. Kč
  • 7 847 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

American Dairy Science Association (ADSA). (LA09033)

Cílem řešení projektu je usnadnění přístupu k aktivitám vědecké společnosti American Dairy Science Association a účast na jejich konferencích. Cílem je také získání nejnovějších informací a poznatků z oblasti chovu dojeného skotu.......

GG - Chov hospodářských zvířat

  • 2009 - 2012
  • 1 374 tis. Kč
  • 1 374 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 70