Filtry
Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků. (QI91B274)
Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.......
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 12 670 tis. Kč •
- 12 630 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 7. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)
Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......
GM - Potravinářství
- 2010 - 2014 •
- 23 871 tis. Kč •
- 21 218 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)
. - Selection of perspective strains for further applications. - Designing of dairy- or non-dairy- based fermented products using selenium-enriched bacterial strains and selenium-enriched fermented p...
Microbiology
- 2020 - 2023 •
- 3 453 tis. Kč •
- 3 453 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 6. 2020 - 15. 4. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)
Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....
GM - Potravinářství
- 2015 - 2018 •
- 14 342 tis. Kč •
- 12 101 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2015 - 31. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (84%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky (QK22010186)
Cílem projektu je vyvinout nové funkční synbiotické fermentované výrobky. Dílčími cíli pro dosažení cíle projektu jsou: 1) Izolovat, charakterizovat a vybrat kmeny bakterií mléčného kvašení a/nebo bifidobakterií s produkcí exopolysacharidů a potenciá...
Other agricultural sciences
- 2022 - 2025 •
- 16 146 tis. Kč •
- 13 725 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2022 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)
Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 20 093 tis. Kč •
- 17 059 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice (TM02000062)
Cílem projektu je spolupráce mezi vietnamským a českým partnerem při vývoji mléčných výrobků atraktivních pro spotřebitele ve Vietnamu i v České republice. Projekt bude zaměřen na vývoj mléčných výrobků na bázi čerstvého sýra, kde bude část mléčného ...
Food and beverages
- 2021 - 2024 •
- 5 317 tis. Kč •
- 3 935 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 6. 2021 - 31. 5. 2024
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (74%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů živočišného původu v řetězci prvovýroba - spotřebitel (QI91B306)
Zavést a validovat zcela nové, rychlé metody pro spolehlivé hodnocení kvality a autenticity vybraných surovin a potravin živočišného původu v řetězci prvovýroba - finální spotřebitel založené na metabolomických profilech získaných technikou DART-TOF ...
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 11 714 tis. Kč •
- 11 464 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (98%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod (QJ1310256)
Vývoj a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií s vyšším nutričním, technologickým a bezpečnostním benefitem aplikací bakterií mléčného kvašení s antimikrobiálním účinkem.......
GM - Potravinářství
- 2013 - 2017 •
- 13 152 tis. Kč •
- 9 724 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2013 - 31. 12. 2017
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (74%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin (QJ1210093)
Chceme vyzkoumat vhodné složení, technologie a ověřit účinek českých probiotických mléčných výrobků na snížení onemocnění horních cest dýchacích při nárazové i pravidelné konzumaci. Aplikací výzkumně prověřených probiotických mléčných výrobků se spec...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 17 986 tis. Kč •
- 14 969 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (83%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 361