Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

361 (0,087s)

Projekt

Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků. (QI91B274)

Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.......

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 12 670 tis. Kč
  • 12 630 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

. - Selection of perspective strains for further applications. - Designing of dairy- or non-dairy- based fermented products using selenium-enriched bacterial strains and selenium-enriched fermented p...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)

Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 14 342 tis. Kč
  • 12 101 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky (QK22010186)

Cílem projektu je vyvinout nové funkční synbiotické fermentované výrobky. Dílčími cíli pro dosažení cíle projektu jsou: 1) Izolovat, charakterizovat a vybrat kmeny bakterií mléčného kvašení a/nebo bifidobakterií s produkcí exopolysacharidů a potenciá...

Other agricultural sciences

  • 2022 - 2025
  • 16 146 tis. Kč
  • 13 725 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)

Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 20 093 tis. Kč
  • 17 059 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice (TM02000062)

Cílem projektu je spolupráce mezi vietnamským a českým partnerem při vývoji mléčných výrobků atraktivních pro spotřebitele ve Vietnamu i v České republice. Projekt bude zaměřen na vývoj mléčných výrobků na bázi čerstvého sýra, kde bude část mléčného ...

Food and beverages

  • 2021 - 2024
  • 5 317 tis. Kč
  • 3 935 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Nová strategie hodnocení kvality a autenticity potravinových surovin a produktů živočišného původu v řetězci prvovýroba - spotřebitel (QI91B306)

Zavést a validovat zcela nové, rychlé metody pro spolehlivé hodnocení kvality a autenticity vybraných surovin a potravin živočišného původu v řetězci prvovýroba - finální spotřebitel založené na metabolomických profilech získaných technikou DART-TOF ...

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 11 714 tis. Kč
  • 11 464 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod (QJ1310256)

Vývoj a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií s vyšším nutričním, technologickým a bezpečnostním benefitem aplikací bakterií mléčného kvašení s antimikrobiálním účinkem.......

GM - Potravinářství

  • 2013 - 2017
  • 13 152 tis. Kč
  • 9 724 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin (QJ1210093)

Chceme vyzkoumat vhodné složení, technologie a ověřit účinek českých probiotických mléčných výrobků na snížení onemocnění horních cest dýchacích při nárazové i pravidelné konzumaci. Aplikací výzkumně prověřených probiotických mléčných výrobků se spec...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 17 986 tis. Kč
  • 14 969 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 361