Filtry
Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků. (QI91B274)
Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.......
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 12 670 tis. Kč •
- 12 630 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 7. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)
Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......
GM - Potravinářství
- 2010 - 2014 •
- 23 871 tis. Kč •
- 21 218 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)
The goal of the project is to identify and to select selenium-biotransforming strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development of selenium-enriched fermented products and other bioprocesses. The sub-...
Microbiology
- 2020 - 2023 •
- 3 453 tis. Kč •
- 3 453 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 6. 2020 - 15. 4. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)
Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....
GM - Potravinářství
- 2015 - 2018 •
- 14 342 tis. Kč •
- 12 101 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2015 - 31. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (84%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin (QJ1210093)
Chceme vyzkoumat vhodné složení, technologie a ověřit účinek českých probiotických mléčných výrobků na snížení onemocnění horních cest dýchacích při nárazové i pravidelné konzumaci. Aplikací výzkumně prověřených probiotických mléčných výrobků se spec...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 17 986 tis. Kč •
- 14 969 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (83%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky (QK22010186)
Cílem projektu je vyvinout nové funkční synbiotické fermentované výrobky. Dílčími cíli pro dosažení cíle projektu jsou: 1) Izolovat, charakterizovat a vybrat kmeny bakterií mléčného kvašení a/nebo bifidobakterií s produkcí exopolysacharidů a potenciá...
Other agricultural sciences
- 2022 - 2025 •
- 16 146 tis. Kč •
- 13 725 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2022 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Funkční potraviny s řízenou fermentací (FW09020169)
Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě ferme...
Food and beverages
- 2023 - 2025 •
- 10 890 tis. Kč •
- 7 847 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 7. 2023 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (72%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Nová generace mléčných nápojů a jejich alternativ s řízeným startem fermentace (EI22_002/0000679)
Výstupem projektu budou zcela unikátní funkční fermentované nápoje využívající systém upravených probiotických kultur, které ve výsledku příznivě ovlivňují zdraví. Produkt se bude skládat z mléka (popřípadě rostlinné alternativy mléka) a části sestáv...
Food and beverages
- 2024 - 2025 •
- 6 031 tis. Kč •
- 0 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 1. 2024 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (0%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Inovativní využití listí ovocných stromů pro nápoje zdravé výživy s vysokou biologickou dostupností účinných látek (FW10010515)
Cílem projektu je recyklace doposud nevyužívaného zemědělského materiálu pro vývoj funkčních nápojů se zdravotními benefity. Nápoje jsou postaveny na bázi jabloňového a hrušňového listí, které jsou bohatým zdrojem antioxidantů - především fenolických...
Food and beverages
- 2024 - 2026 •
- 14 571 tis. Kč •
- 9 582 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2024 - 30. 6. 2026
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (66%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Od průmyslových odpadů ke komerčním produktům (OE238)
použití průmyslového odpadu jako suroviny pro tvorbu komerčně úspěšných sklokeramických produktů...
JH - Keramika, žáruvzdorné materiály a skla
- 2007 - 2010 •
- 13 901 tis. Kč •
- 6 701 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2007 - 31. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (48%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
- 1 - 10 z 320