Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

320 (0,071s)

Projekt

Výzkum a vývoj mléčných synbiotických fermentovaných výrobků. (QI91B274)

Na základě experimentálních znalostí o interakcích mezi probiotiky a prebiotiky navrhnout nové synbiotické fermentované mlékárenské výrobky a jejich výrobní technologické postupy pro aplikaci v praxi.......

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 12 670 tis. Kč
  • 12 630 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

The goal of the project is to identify and to select selenium-biotransforming strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development of selenium-enriched fermented products and other bioprocesses. The sub-...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry (QJ1510338)

Navrhnout, optimalizovat a zavést bezpečné a spolehlivé technologie výroby fermentovaných mléčných výrobků a sýrů s vysokou nutriční hodnotou....

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 14 342 tis. Kč
  • 12 101 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin (QJ1210093)

Chceme vyzkoumat vhodné složení, technologie a ověřit účinek českých probiotických mléčných výrobků na snížení onemocnění horních cest dýchacích při nárazové i pravidelné konzumaci. Aplikací výzkumně prověřených probiotických mléčných výrobků se spec...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 17 986 tis. Kč
  • 14 969 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Postbiotika, bakteriální exopolysacharidy a nové oligosacharidy pro funkční synbiotické fermentované výrobky (QK22010186)

Cílem projektu je vyvinout nové funkční synbiotické fermentované výrobky. Dílčími cíli pro dosažení cíle projektu jsou: 1) Izolovat, charakterizovat a vybrat kmeny bakterií mléčného kvašení a/nebo bifidobakterií s produkcí exopolysacharidů a potenciá...

Other agricultural sciences

  • 2022 - 2025
  • 16 146 tis. Kč
  • 13 725 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Funkční potraviny s řízenou fermentací (FW09020169)

Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě ferme...

Food and beverages

  • 2023 - 2025
  • 10 890 tis. Kč
  • 7 847 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Nová generace mléčných nápojů a jejich alternativ s řízeným startem fermentace (EI22_002/0000679)

Výstupem projektu budou zcela unikátní funkční fermentované nápoje využívající systém upravených probiotických kultur, které ve výsledku příznivě ovlivňují zdraví. Produkt se bude skládat z mléka (popřípadě rostlinné alternativy mléka) a části sestáv...

Food and beverages

  • 2024 - 2025
  • 6 031 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Inovativní využití listí ovocných stromů pro nápoje zdravé výživy s vysokou biologickou dostupností účinných látek (FW10010515)

Cílem projektu je recyklace doposud nevyužívaného zemědělského materiálu pro vývoj funkčních nápojů se zdravotními benefity. Nápoje jsou postaveny na bázi jabloňového a hrušňového listí, které jsou bohatým zdrojem antioxidantů - především fenolických...

Food and beverages

  • 2024 - 2026
  • 14 571 tis. Kč
  • 9 582 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Od průmyslových odpadů ke komerčním produktům (OE238)

použití průmyslového odpadu jako suroviny pro tvorbu komerčně úspěšných sklokeramických produktů...

JH - Keramika, žáruvzdorné materiály a skla

  • 2007 - 2010
  • 13 901 tis. Kč
  • 6 701 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 320