Filtry
Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice (LM2018100)
METROFOOD-CZ je nová a jedinečná výzkumná infrastruktura pro oblasti potravin a výživy. Jejím hlavním cílem je provozovat a podporovat nový interdisciplinární výzkum v oblastech od primární zemědělské výroby, zpracování a technologie potravin, až po ...
Agricultural biotechnology and food biotechnology
- 2019 - 2022 •
- 37 548 tis. Kč •
- 37 548 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2022
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice (LM2023064)
METROFOOD-CZ je jedinečná výzkumná infrastruktura pro oblasti potravin a výživy. Jejím hlavním cílem je provozovat zařízení pro nový interdisciplinární výzkum v oblastech od primární zemědělské výroby, zpracování a technologie potravin, až po kvalitu...
Agricultural biotechnology and food biotechnology
- 2023 - 2026 •
- 33 335 tis. Kč •
- 33 335 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2023 - 31. 12. 2026
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
CONtaminants in Food and Feed Inexpensive DEtectioN for Control of Exposure (7E08068)
, food and feed industries are responsible for the safety of their products. Often) in high-risk products such as fish and fish feed,cereal-based food/feed andRASFF alerts show that monitoring of chemical contamina...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2012 •
- 2 297 tis. Kč •
- 2 297 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 5. 2008 - 30. 4. 2012
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Charakterizace a vlastnosti významných produktů Maillardovy reakce (OC 125)
objasnění vzniku a hlavních sloučenin a meziproduktů ovlivňujících senzorické vlastnosti a vznik látek ovlivňujících pozitivně nebo negativně lidské zdraví......
CC - Organická chemie
- 2006 - 2009 •
- 2 471 tis. Kč •
- 1 300 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2006 - 31. 12. 2009
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (53%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)
Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 20 093 tis. Kč •
- 17 059 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (85%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
*Výzkum a ověření metody řízené biologické reduktivní dechlorace s využitím vedlejších produktů potravinářské výroby k sanaci podzemních vod znečištěných chlorovanými rozpouštědly. (FI-IM2/086)
*Technologie metody řízené biologické reduktivní dechlorace (BRD) s využitím vedlejších produktů potravinářské výroby pro sanaci podzemních vod znečištěných chlorovanými rozpouštědly.......
CE - Biochemie
- 2005 - 2008 •
- 16 512 tis. Kč •
- 5 765 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 5. 2005 - 31. 5. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (35%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Zavedení metod detekce MRSA v mase potravinových zvířat a účinných opatření poti jejich šíření v potravinovém řetězci (QJ1210284)
Cílem projektu je podpora domácí produkce bezpečného a zdravotně nezávadného výsekového masa a polotovarů, rozšíření produkce o balené výrobky, které při skladování a prodeji omezují možnou kontaminaci nežádoucími kmeny MRSA a tím omezit jejich šířen...
EE - Mikrobiologie, virologie
- 2012 - 2016 •
- 14 787 tis. Kč •
- 13 151 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků (QK1910100)
Cílem projektu je zhodnocení vlivu reformulace vybraných potravin na jejich stabilitu a kvalitu. Řešena bude zejména problematika technologie výroby reformulovaných potravin a dále vliv těchto reformulací na trvanlivost konečného výrobku. V rámci pr...
Other natural sciences
- 2019 - 2023 •
- 18 677 tis. Kč •
- 18 677 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Detekce viru hepatitidy E u jatečních prasat, ve výrobních provozech a potravinách vepřového původu v obchodní síti České republiky (OC08045)
Cílem projektu je zavést metodiku real time PCR a ověřit její použití při rutinním průkazu HEV v játrech a vepřových masných výrobcích. Dalším cílem bude možnost vyjádřit se k riziku přenosu HEV na pracovníky v masném průmyslu a konzumenty.......
EE - Mikrobiologie, virologie
- 2008 - 2010 •
- 1 440 tis. Kč •
- 1 440 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2008 - 30. 11. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách (QJ1210302)
Nalézt bezpečné a zdravotně prospěšné zdroje bioaktivních látek mikrobiálního nebo rostlinného původu, které vykazují antimikrobiální vlastnosti, ověřit jejich účinnost a navrhnout receptury a technologické postupy výroby mléčných výrobků se sníženou...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 10 683 tis. Kč •
- 7 873 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (74%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 650