Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

650 (0,089s)

Projekt

Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice (LM2018100)

METROFOOD-CZ je nová a jedinečná výzkumná infrastruktura pro oblasti potravin a výživy. Jejím hlavním cílem je provozovat a podporovat nový interdisciplinární výzkum v oblastech od primární zemědělské výroby, zpracování a technologie potravin, až po ...

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2019 - 2022
  • 37 548 tis. Kč
  • 37 548 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice (LM2023064)

METROFOOD-CZ je jedinečná výzkumná infrastruktura pro oblasti potravin a výživy. Jejím hlavním cílem je provozovat zařízení pro nový interdisciplinární výzkum v oblastech od primární zemědělské výroby, zpracování a technologie potravin, až po kvalitu...

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2023 - 2026
  • 33 335 tis. Kč
  • 33 335 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

CONtaminants in Food and Feed Inexpensive DEtectioN for Control of Exposure (7E08068)

, food and feed industries are responsible for the safety of their products. Often) in high-risk products such as fish and fish feed,cereal-based food/feed andRASFF alerts show that monitoring of chemical contamina...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2012
  • 2 297 tis. Kč
  • 2 297 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Charakterizace a vlastnosti významných produktů Maillardovy reakce (OC 125)

objasnění vzniku a hlavních sloučenin a meziproduktů ovlivňujících senzorické vlastnosti a vznik látek ovlivňujících pozitivně nebo negativně lidské zdraví......

CC - Organická chemie

  • 2006 - 2009
  • 2 471 tis. Kč
  • 1 300 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi (QJ1210300)

Na základě požadavků ze strany mlékáren vytipovat rizikové mikrobiologické a další parametry, pro které navrhnout, optimalizovat a zavést vhodné metody aplikovatelné v praxi jako součást systémů jištění kvality a bezpečnosti pro vybrané mlékárenské v...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 20 093 tis. Kč
  • 17 059 tis. Kč
  • MZe
Projekt

*Výzkum a ověření metody řízené biologické reduktivní dechlorace s využitím vedlejších produktů potravinářské výroby k sanaci podzemních vod znečištěných chlorovanými rozpouštědly. (FI-IM2/086)

*Technologie metody řízené biologické reduktivní dechlorace (BRD) s využitím vedlejších produktů potravinářské výroby pro sanaci podzemních vod znečištěných chlorovanými rozpouštědly.......

CE - Biochemie

  • 2005 - 2008
  • 16 512 tis. Kč
  • 5 765 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Zavedení metod detekce MRSA v mase potravinových zvířat a účinných opatření poti jejich šíření v potravinovém řetězci (QJ1210284)

Cílem projektu je podpora domácí produkce bezpečného a zdravotně nezávadného výsekového masa a polotovarů, rozšíření produkce o balené výrobky, které při skladování a prodeji omezují možnou kontaminaci nežádoucími kmeny MRSA a tím omezit jejich šířen...

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2012 - 2016
  • 14 787 tis. Kč
  • 13 151 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků (QK1910100)

Cílem projektu je zhodnocení vlivu reformulace vybraných potravin na jejich stabilitu a kvalitu. Řešena bude zejména problematika technologie výroby reformulovaných potravin a dále vliv těchto reformulací na trvanlivost konečného výrobku. V rámci pr...

Other natural sciences

  • 2019 - 2023
  • 18 677 tis. Kč
  • 18 677 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Detekce viru hepatitidy E u jatečních prasat, ve výrobních provozech a potravinách vepřového původu v obchodní síti České republiky (OC08045)

Cílem projektu je zavést metodiku real time PCR a ověřit její použití při rutinním průkazu HEV v játrech a vepřových masných výrobcích. Dalším cílem bude možnost vyjádřit se k riziku přenosu HEV na pracovníky v masném průmyslu a konzumenty.......

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2008 - 2010
  • 1 440 tis. Kč
  • 1 440 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách (QJ1210302)

Nalézt bezpečné a zdravotně prospěšné zdroje bioaktivních látek mikrobiálního nebo rostlinného původu, které vykazují antimikrobiální vlastnosti, ověřit jejich účinnost a navrhnout receptury a technologické postupy výroby mléčných výrobků se sníženou...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 10 683 tis. Kč
  • 7 873 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 650