Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)
Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......
GM - Potravinářství
- 2010 - 2014 •
- 23 871 tis. Kč •
- 21 218 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin (QI91B089)
Zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů....
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 11 485 tis. Kč •
- 10 712 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (93%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (QJ1510274)
Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kysel...
GM - Potravinářství
- 2015 - 2018 •
- 16 169 tis. Kč •
- 14 521 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2015 - 31. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Funkční potraviny s řízenou fermentací (FW09020169)
Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě ferme...
Food and beverages
- 2023 - 2025 •
- 11 068 tis. Kč •
- 8 007 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 7. 2023 - 31. 12. 2025
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (72%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách (QK1910209)
Cílem projektu je na základě důkladného výzkumu podpořit pěstování vybraných kmenů a druhů hub (Pleurotus sp., Ganoderma sp., Hericium sp.) za definovaných podmínek. Bude stanoveno jejich složení a biologické účinky a tím bude možné vybrat kmeny a dr...
Other medical science
- 2019 - 2023 •
- 19 397 tis. Kč •
- 19 397 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin (7AMB12SK103)
1,Pomocí kombinace moderních analytických metod prostudovat antioxidační vlastnosti jednotlivých vybraných kultivarů pšenice špaldy a pohanky 2,Vyselektovat odrůdy uvedených obilovin s nejlepšími antioxidačními vlastnostmi, resp. s nejvyšším zastoupe...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2013 •
- 100 tis. Kč •
- 100 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2012 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin (1P05OC056)
výzkum potenciálních lidských karcinogenů vznikajících při tepelném zpracování potravin -akrylamid, furan...
GM - Potravinářství
- 2005 - 2008 •
- 1 443 tis. Kč •
- 1 443 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2005 - 30. 4. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Konstrukce databáze fyzikálních vlastností potravin (OK 315)
Základním cílem projektu je vybudovat databázi fyzikálních vlastností potravin pomocí síte vedcu a pracovníku praxe, kterí merí nebo používají data fyzikálních vlastností potravin. Hlavním úkolem je vybudovat počítačovou databázi fyzikálních vlastnos...
GM - Potravinářství
- 1998 - 1999 •
- 2 565 tis. Kč •
- 2 235 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1998 - 1. 1. 1999
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (87%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výzkum a vývoj instantních potravin s obsahem cukru sníženým o více než 30% a zvýšeným obsahem vlákniny (EG19_262/0020016)
Cílem předkládaného projektu je na základě výsledků výzkumu vyvinout a připravit pro výrobu nové potraviny a nápoje s obsahem cukru sníženým o více než 30% a souběžně se zvýšeným obsahem vlákniny určených pro prodej koncovému zákazníkovi v maloobchod...
Nutrition, Dietetics
- 2020 - 2023 •
- 6 772 tis. Kč •
- 0 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 1. 2020 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (0%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Rychlá specifická detekce Listerie monocytogenes pomocí protilátek (OK 384)
Cílem projektu je vyvinout rychlou a specifickou imunochemickou detekci listerií v potravinách Protilátky budou získány imunizací králíku peptidovými sekvencemi povrchových proteinu Listerií. Jejich imunogenicita bude zajištena navázáním peptidu na l...
GM - Potravinářství
- 1999 - 2001 •
- 3 567 tis. Kč •
- 1 187 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 2001
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (33%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
- 1 - 10 z 466