Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

  • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

466 projektů (0,107s)

Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin (QI91B089)

Zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů....

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 11 485 tis. Kč
  • 10 712 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (QJ1510274)

Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kysel...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 16 169 tis. Kč
  • 14 521 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Funkční potraviny s řízenou fermentací (FW09020169)

Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě ferme...

Food and beverages

  • 2023 - 2025
  • 11 068 tis. Kč
  • 8 007 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Výzkum a vývoj produkce léčivých hub v ČR a jejich inovativní aplikace ve funkčních potravinách (QK1910209)

Cílem projektu je na základě důkladného výzkumu podpořit pěstování vybraných kmenů a druhů hub (Pleurotus sp., Ganoderma sp., Hericium sp.) za definovaných podmínek. Bude stanoveno jejich složení a biologické účinky a tím bude možné vybrat kmeny a dr...

Other medical science

  • 2019 - 2023
  • 19 397 tis. Kč
  • 19 397 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin (7AMB12SK103)

1,Pomocí kombinace moderních analytických metod prostudovat antioxidační vlastnosti jednotlivých vybraných kultivarů pšenice špaldy a pohanky 2,Vyselektovat odrůdy uvedených obilovin s nejlepšími antioxidačními vlastnostmi, resp. s nejvyšším zastoupe...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2013
  • 100 tis. Kč
  • 100 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin (1P05OC056)

výzkum potenciálních lidských karcinogenů vznikajících při tepelném zpracování potravin -akrylamid, furan...

GM - Potravinářství

  • 2005 - 2008
  • 1 443 tis. Kč
  • 1 443 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Konstrukce databáze fyzikálních vlastností potravin (OK 315)

Základním cílem projektu je vybudovat databázi fyzikálních vlastností potravin pomocí síte vedcu a pracovníku praxe, kterí merí nebo používají data fyzikálních vlastností potravin. Hlavním úkolem je vybudovat počítačovou databázi fyzikálních vlastnos...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 1999
  • 2 565 tis. Kč
  • 2 235 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výzkum a vývoj instantních potravin s obsahem cukru sníženým o více než 30% a zvýšeným obsahem vlákniny (EG19_262/0020016)

Cílem předkládaného projektu je na základě výsledků výzkumu vyvinout a připravit pro výrobu nové potraviny a nápoje s obsahem cukru sníženým o více než 30% a souběžně se zvýšeným obsahem vlákniny určených pro prodej koncovému zákazníkovi v maloobchod...

Nutrition, Dietetics

  • 2020 - 2023
  • 6 772 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Rychlá specifická detekce Listerie monocytogenes pomocí protilátek (OK 384)

Cílem projektu je vyvinout rychlou a specifickou imunochemickou detekci listerií v potravinách Protilátky budou získány imunizací králíku peptidovými sekvencemi povrchových proteinu Listerií. Jejich imunogenicita bude zajištena navázáním peptidu na l...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2001
  • 3 567 tis. Kč
  • 1 187 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 466