Filtry
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)
Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......
GM - Potravinářství
- 2010 - 2014 •
- 23 871 tis. Kč •
- 21 218 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 31. 12. 2014
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin (1P05OC056)
výzkum potenciálních lidských karcinogenů vznikajících při tepelném zpracování potravin -akrylamid, furan...
GM - Potravinářství
- 2005 - 2008 •
- 1 443 tis. Kč •
- 1 443 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2005 - 30. 4. 2008
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Arctic Health Risks Impacts on health in the Arctic and Europe owing to climate-induced changes in contaminant cycling (7E09067)
observed in Arctic human populations, and impacts of such exposures on human health effects on human health in the Arctic, in comparison with other exposed populations in, leading to foods consumedby humans. This will invo...
DN - Vliv životního prostředí na zdraví
- 2009 - 2013 •
- 1 329 tis. Kč •
- 1 329 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 30. 11. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Konstrukce databáze fyzikálních vlastností potravin (OK 315)
Základním cílem projektu je vybudovat databázi fyzikálních vlastností potravin pomocí síte vedcu a pracovníku praxe, kterí merí nebo používají data fyzikálních vlastností potravin. Hlavním úkolem je vybudovat počítačovou databázi fyzikálních vlastnos...
GM - Potravinářství
- 1998 - 1999 •
- 2 565 tis. Kč •
- 2 235 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1998 - 1. 1. 1999
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (87%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výzkum a vývoj instantních potravin s obsahem cukru sníženým o více než 30% a zvýšeným obsahem vlákniny (EG19_262/0020016)
Cílem předkládaného projektu je na základě výsledků výzkumu vyvinout a připravit pro výrobu nové potraviny a nápoje s obsahem cukru sníženým o více než 30% a souběžně se zvýšeným obsahem vlákniny určených pro prodej koncovému zákazníkovi v maloobchod...
Nutrition, Dietetics
- 2020 - 2023 •
- 6 772 tis. Kč •
- 0 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 14. 1. 2020 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (0%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin (QI91B089)
Zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů....
GM - Potravinářství
- 2009 - 2013 •
- 11 485 tis. Kč •
- 10 712 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 6. 2009 - 31. 12. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (93%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Rychlá specifická detekce Listerie monocytogenes pomocí protilátek (OK 384)
Cílem projektu je vyvinout rychlou a specifickou imunochemickou detekci listerií v potravinách Protilátky budou získány imunizací králíku peptidovými sekvencemi povrchových proteinu Listerií. Jejich imunogenicita bude zajištena navázáním peptidu na l...
GM - Potravinářství
- 1999 - 2001 •
- 3 567 tis. Kč •
- 1 187 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 2001
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (33%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (QJ1510274)
Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kysel...
GM - Potravinářství
- 2015 - 2018 •
- 16 169 tis. Kč •
- 14 521 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2015 - 31. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (90%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách (OC 922.001)
Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných druhů potravin, zvláště u rybího masa a sýrů. ...
GM - Potravinářství
- 2002 - 2006 •
- 2 193 tis. Kč •
- 1 310 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2006
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (60%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace (QK1910103)
Cílem projektu je do roku 2023 1. Zjistit možnosti pěstování a průmyslového využití vybraných netradičních léčivých druhů rostlin jako potenciálních minoritních plodin v podmínkách ČR. 2. Vyvinout nové technologie pěstování vybraných druhů rostlin,...
Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
- 2019 - 2023 •
- 15 879 tis. Kč •
- 15 879 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 677