Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19852030

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

  • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

677 projektů (2,902s)

Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové přístupy ke kontrole rizikových látek vznikajících při tepelném zpracování potravin (1P05OC056)

výzkum potenciálních lidských karcinogenů vznikajících při tepelném zpracování potravin -akrylamid, furan...

GM - Potravinářství

  • 2005 - 2008
  • 1 443 tis. Kč
  • 1 443 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Arctic Health Risks Impacts on health in the Arctic and Europe owing to climate-induced changes in contaminant cycling (7E09067)

observed in Arctic human populations, and impacts of such exposures on human health effects on human health in the Arctic, in comparison with other exposed populations in, leading to foods consumedby humans. This will invo...

DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • 2009 - 2013
  • 1 329 tis. Kč
  • 1 329 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Konstrukce databáze fyzikálních vlastností potravin (OK 315)

Základním cílem projektu je vybudovat databázi fyzikálních vlastností potravin pomocí síte vedcu a pracovníku praxe, kterí merí nebo používají data fyzikálních vlastností potravin. Hlavním úkolem je vybudovat počítačovou databázi fyzikálních vlastnos...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 1999
  • 2 565 tis. Kč
  • 2 235 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Výzkum a vývoj instantních potravin s obsahem cukru sníženým o více než 30% a zvýšeným obsahem vlákniny (EG19_262/0020016)

Cílem předkládaného projektu je na základě výsledků výzkumu vyvinout a připravit pro výrobu nové potraviny a nápoje s obsahem cukru sníženým o více než 30% a souběžně se zvýšeným obsahem vlákniny určených pro prodej koncovému zákazníkovi v maloobchod...

Nutrition, Dietetics

  • 2020 - 2023
  • 6 772 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin (QI91B089)

Zajistit nové postupy zpracování, distribuce, kontroly a jednoznačné identifikace zdravých a nezávadných potravin a nalezení jejich nových zdrojů....

GM - Potravinářství

  • 2009 - 2013
  • 11 485 tis. Kč
  • 10 712 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rychlá specifická detekce Listerie monocytogenes pomocí protilátek (OK 384)

Cílem projektu je vyvinout rychlou a specifickou imunochemickou detekci listerií v potravinách Protilátky budou získány imunizací králíku peptidovými sekvencemi povrchových proteinu Listerií. Jejich imunogenicita bude zajištena navázáním peptidu na l...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2001
  • 3 567 tis. Kč
  • 1 187 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin (QJ1510274)

Cílem projektu je: - zavedení pěstitelských technologií olejného lnu do ekologického režimu pěstování - optimalizace šetrného zpracování lněného semene na olej a lněnou vlákninu - vývoj nových funkčních potravin se zvýšeným obsahem n-3 mastných kysel...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 16 169 tis. Kč
  • 14 521 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Podmínky tvorby biogenních aminů ve vybraných potravinách (OC 922.001)

Bude studována tvorba biogenních aminů v potravinách typických pro Českou republiku. Cílem bude posoudit zátěž biogenními aminy přijímanými v potravinách a využít aminů jako indikátorů rozkladu vybraných druhů potravin, zvláště u rybího masa a sýrů. ...

GM - Potravinářství

  • 2002 - 2006
  • 2 193 tis. Kč
  • 1 310 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace (QK1910103)

Cílem projektu je do roku 2023 1. Zjistit možnosti pěstování a průmyslového využití vybraných netradičních léčivých druhů rostlin jako potenciálních minoritních plodin v podmínkách ČR. 2. Vyvinout nové technologie pěstování vybraných druhů rostlin,...

Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

  • 2019 - 2023
  • 15 879 tis. Kč
  • 15 879 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 677