Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

  • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

457 projektů (0,079s)

Projekt

Production of lactic acid bacteria minor non peptide metabolites with antimicrobial activity (MEB040705)

Publication of results in scientific refereed journals with attention to applies research: Food Control, Acta Alimentaria, Mlékařské listy. Presentations on scientific conferences, 2-2 PhD thesis work, diploma works Report for Ministry departmens......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2008
  • 69 tis. Kč
  • 69 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Optimalizace mikróbní produkce kyseliny mléčné (OE41/1)

Cílem projektu je optimalizace fermentační výroby kyseliny mléčné,se zřetelem na tvorbu L(+) isoméru. Výběr kmenů pro genové manipulace. Studium izolace kyseliny mléčné elektrodialýzou a její purifikace pomocí iontoměničů. Recirkulace medií a buněk. ...

GM - Potravinářství

  • 1998 - 2002
  • 4 420 tis. Kč
  • 2 110 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

The goal of the project is to identify and to select selenium-biotransforming strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development of selenium-enriched fermented products and other bioprocesses. ...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)

Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 540 tis. Kč
  • 18 540 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Výzkum možností aplikace automatizovaných a poloautomatizovaných metod pro identifikaci a charakterizaci nových kmenů baktérií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro prevenci civilizačních onemocnění. (2B08068)

Získat nové zdroje probiotických kultur a vypracovat metodiky umožňující rychlou charakterizaci jejich vlastností i jednoznačnou a rychlou identifikaci za účelem kontroly průchodu gastrointestinálním traktem a průkazu jejich přítomnosti v potravinách...

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2011
  • 15 075 tis. Kč
  • 13 366 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Komplexní mikrobiota sýrů – nové metody hodnocení jejího složení a bezpečnosti pro následné využití v technologii sýrů (QL24010251)

Cílem projektu je izolovat, vytipovat a následně reálně otestovat kmeny ze skupiny nezákysových bakterií mléčného kvašení s vhodnými technologickými, protektivními a některými probiotickými vlastnostmi, které budou využívány pro výrobu sýrů s vysokou...

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2024 - 2028
  • 17 873 tis. Kč
  • 15 178 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Produkce biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení (GAP503/11/1417)

Biogenní aminy jsou syntetizovány dekarboxylací příslušných aminokyselin. Biogenní aminy jsou potenicálně toxické pro člověka. Mnoho bakterií mléčného kvašení využívaných v mlékárenské technologii, včetně probiotických kultur, bylo označeno za produc...

GM - Potravinářství

  • 2011 - 2014
  • 9 495 tis. Kč
  • 9 045 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Studium produkce a účinnosti bakteriocínů produkovaných bakteriemi mléčného kvašení (7AMB12AR026)

- Biochemická a molekulárně biologická charakterizace kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných v severovýchodní části Argentiny, u kterých byla potvrzena tvorba bakteriocínů v předcházejícím projektu (2010-2011). - Stanovení biodiversity argentins...

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2012 - 2013
  • 320 tis. Kč
  • 320 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Studie biodegradabilních polymerů na bázi kyseliny mléčné (1P05ME736)

příprava návrhu na realizaci nového typu biodegradačního kompozitu pro potravinářské a zdravotnické obalové a adhezivní materiály...

JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • 2005 - 2007
  • 520 tis. Kč
  • 373 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 457