Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice s využitím přímých metod, formulace technologických požadavků na kvalitu suroviny. (EP0960986035)
Standardizace přímých metod hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice ve vazbě na zpracování v českých mlýnech a pekárnách a na legislativu EU.Sledování hlavních charakteristik základních typů mlýnských výrobků v závislosti na senzorickýc...
GM - Potravinářství
- 1996 - 1998 •
- 800 tis. Kč •
- 564 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1996 - 1. 1. 1998
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (70%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Studium vysokopolymerních zásobních bílkovin endospermu zrna gliadinových a HMW-gluteninových linií odrůd pšenice ozimé, lišících se technologickou jakostí (GA525/01/1321)
a gliadinovými frakcemi. S nimi také souvisí pekařská technologická zpracovatelská kvalita metod. Pekařská zpracovatelská kvality bude zjišťována instrumentálně......
GM - Potravinářství
- 2001 - 2003 •
- 1 068 tis. Kč •
- 800 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2001 - 1. 1. 2003
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (75%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Predikce technologické jakosti pšeničných mouk na základě analytických a reologických charakteristik (IE0940954038)
pro určení pekařské kvality pšeničné mouky....
GM - Potravinářství
- 1994 - 1995 •
- 100 tis. Kč •
- 100 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1994 - 1. 1. 1995
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin (QG50041)
Projekt zkoumá faktory kvality a bezpečnosti sklizňových vzorků potravinářských kvality a bezpečnosti - vlivu pozdního hnojení dusíkem na kvalitu potravinářské pšenice a vlivu fungicidních přípravků na kvalitu a be...
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
- 2005 - 2009 •
- 7 196 tis. Kč •
- 7 196 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 2. 2005 - 31. 12. 2009
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Rozšíření kapacit firmy pro realizaci vývojových a inovačních aktivit. (EA 4.2PT01/072)
Společnost Kornfeil spol. s r.o. patří k pěti nejvýznamnějším evropským výrobcům pekařských pecí a pekařských technologií. Své výrobky exportuje zejména snížení emisí NOx(cílem je redukce o 80%) ze spalin pekařských pecí. R...
JQ - Strojní zařízení a nástroje
- 2007 - 2010 •
- 18 649 tis. Kč •
- 11 567 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 11. 2007 - 14. 12. 2010
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (62%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře za účelem optimalizace výživného stavu půdy, ochrany proti erozi, stabilizace výnosu a kvality produkce (QK1910046)
kvality produkce a pro snížení šíření některých houbových patogenů. Do směsí budou v kombinaci s rezistentními odrůdami, ale s nižší kvalitou. Cílem směsných kultur, stabilizace výnosu a dosažení vysoké jakosti produkce pro pek...
Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
- 2019 - 2023 •
- 18 836 tis. Kč •
- 18 836 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Rozšíření vývojového centra pekárny (EA 4.2PT03/095)
Společnost Pekárna Šumava a.s. byla založena v roce 2008, přičemž jejím předmětem činnosti je výroba pekařských a lahůdkářských výrobků, která je realizována ve vlastním objektu. Podíl pekařské výroby činí více než 85 %. Doplňková v...
GM - Potravinářství
- 2011 - 2013 •
- 3 060 tis. Kč •
- 1 530 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 1. 2011 - 1. 10. 2013
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (50%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků (QK1910100)
Cílem projektu je zhodnocení vlivu reformulace vybraných potravin na jejich stabilitu a kvalitu. Řešena bude zejména problematika technologie výroby reformulovaných potravin a dále vliv těchto reformulací na trvanlivost konečného výrobku. V...
Other natural sciences
- 2019 - 2023 •
- 18 677 tis. Kč •
- 18 677 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Studium přenosu, stabilizace a exprese translokací 1R.1D 5+10 u tritikale ve vztahu k prolaminovým bílkovinám a kvalitě zrna (GA521/03/0113)
Cílem projektu je a) studium vlivu gluteninových a gliadinových alel na technologickou jakost zrna tritikale, b) řešení problematiky získání nových genových zdrojů tritikale s pekařskou kvalitou zrna. K tomuto účelu budou použity 2 ...
GE - Šlechtění rostlin
- 2003 - 2005 •
- 3 790 tis. Kč •
- 3 108 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2003 - 1. 1. 2005
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (82%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves). (EP0960006067)
stanovení na farinografu, alveografu a mixografu, pekařský pokus, zjištění...
GM - Potravinářství
- 1996 - 2000 •
- 8 031 tis. Kč •
- 6 375 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 1996 - 1. 1. 2000
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (79%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 10 z 3 598