Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

  • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

3 598 projektů (0,474s)

Projekt

Hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice s využitím přímých metod, formulace technologických požadavků na kvalitu suroviny. (EP0960986035)

Standardizace přímých metod hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice ve vazbě na zpracování v českých mlýnech a pekárnách a na legislativu EU.Sledování hlavních charakteristik základních typů mlýnských výrobků v závislosti na senzorickýc...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 1998
  • 800 tis. Kč
  • 564 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium vysokopolymerních zásobních bílkovin endospermu zrna gliadinových a HMW-gluteninových linií odrůd pšenice ozimé, lišících se technologickou jakostí (GA525/01/1321)

a gliadinovými frakcemi. S nimi také souvisí pekařská technologická zpracovatelská kvalita metod. Pekařská zpracovatelská kvality bude zjišťována instrumentálně......

GM - Potravinářství

  • 2001 - 2003
  • 1 068 tis. Kč
  • 800 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Predikce technologické jakosti pšeničných mouk na základě analytických a reologických charakteristik (IE0940954038)

pro určení pekařské kvality pšeničné mouky....

GM - Potravinářství

  • 1994 - 1995
  • 100 tis. Kč
  • 100 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin (QG50041)

Projekt zkoumá faktory kvality a bezpečnosti sklizňových vzorků potravinářských kvality a bezpečnosti - vlivu pozdního hnojení dusíkem na kvalitu potravinářské pšenice a vlivu fungicidních přípravků na kvalitu a be...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2005 - 2009
  • 7 196 tis. Kč
  • 7 196 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozšíření kapacit firmy pro realizaci vývojových a inovačních aktivit. (EA 4.2PT01/072)

Společnost Kornfeil spol. s r.o. patří k pěti nejvýznamnějším evropským výrobcům pekařských pecí a pekařských technologií. Své výrobky exportuje zejména snížení emisí NOx(cílem je redukce o 80%) ze spalin pekařských pecí. R...

JQ - Strojní zařízení a nástroje

  • 2007 - 2010
  • 18 649 tis. Kč
  • 11 567 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře za účelem optimalizace výživného stavu půdy, ochrany proti erozi, stabilizace výnosu a kvality produkce (QK1910046)

kvality produkce a pro snížení šíření některých houbových patogenů. Do směsí budou v kombinaci s rezistentními odrůdami, ale s nižší kvalitou. Cílem směsných kultur, stabilizace výnosu a dosažení vysoké jakosti produkce pro pek...

Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

  • 2019 - 2023
  • 18 836 tis. Kč
  • 18 836 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozšíření vývojového centra pekárny (EA 4.2PT03/095)

Společnost Pekárna Šumava a.s. byla založena v roce 2008, přičemž jejím předmětem činnosti je výroba pekařských a lahůdkářských výrobků, která je realizována ve vlastním objektu. Podíl pekařské výroby činí více než 85 %. Doplňková v...

GM - Potravinářství

  • 2011 - 2013
  • 3 060 tis. Kč
  • 1 530 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků (QK1910100)

Cílem projektu je zhodnocení vlivu reformulace vybraných potravin na jejich stabilitu a kvalitu. Řešena bude zejména problematika technologie výroby reformulovaných potravin a dále vliv těchto reformulací na trvanlivost konečného výrobku. V...

Other natural sciences

  • 2019 - 2023
  • 18 677 tis. Kč
  • 18 677 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium přenosu, stabilizace a exprese translokací 1R.1D 5+10 u tritikale ve vztahu k prolaminovým bílkovinám a kvalitě zrna (GA521/03/0113)

Cílem projektu je a) studium vlivu gluteninových a gliadinových alel na technologickou jakost zrna tritikale, b) řešení problematiky získání nových genových zdrojů tritikale s pekařskou kvalitou zrna. K tomuto účelu budou použity 2 ...

GE - Šlechtění rostlin

  • 2003 - 2005
  • 3 790 tis. Kč
  • 3 108 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Výzkum a hodnocení kvality potravinářských obilovin (pšenice, ječmen, žito, oves). (EP0960006067)

stanovení na farinografu, alveografu a mixografu, pekařský pokus, zjištění...

GM - Potravinářství

  • 1996 - 2000
  • 8 031 tis. Kč
  • 6 375 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 10 z 3 598